gerrit timmerman blog ibn

“Jullie helpen toch alleen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?”

“Ik dacht dat jullie alleen mensen helpen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Dat zegt de HR-dame van een bekend communicatiebureau als ik haar aan de telefoon heb over een tweedespoortraject binnen haar bedrijf. Ik snap dat mensen dat soms denken. Toch ben ik nog steeds verbaasd als ik dit hoor. Van een financieel directeur tot een retailmanager en van een verkoopmedewerker binnendienst tot een scrummaster ICT: wij speelden een succesvolle rol in een tweedespoor- of outplacementtraject voor deze kandidaten. Kandidaten met niet de minste functies, die lange tijd prima functioneerden. Maar toch van IBN een steuntje in de rug konden gebruiken.

Blog door Gerrit Timmerman

Door domme pech kan iedereen belanden in een tweedespoor- of een outplacementtraject. Dus ook jij en ik. Bijvoorbeeld als je vanwege ziekte of persoonlijke omstandigheden je werk niet meer kan doen. Of het om wat voor reden dan ook, het niet meer lukt om te solliciteren. Misschien ben je zo met je functie vergroeid dat je jezelf weer moet herontdekken. En ja, dan heb je eventjes of wat langer extra hulp nodig in de weg terug naar werk. IBN is er ook in deze situaties. Voor mensen met een  tijdelijke afstand tot de arbeidsmarkt.

“Oké”,  zegt de HR-dame in kwestie. “Ik kan dus ook terecht bij IBN als ik of iemand uit mijn organisatie een nieuwe baan zoekt? Of iemand die al een tijd ziek is bijvoorbeeld, of die eigenlijk niet goed weet wat hij wil of kan.” Ik bevestig dat. Juist dan zit je bij IBN op de goede plek. We zijn een van de grootste werkgevers in de regio Noordoost-Brabant, gespecialiseerd in toeleiding naar werk. Dat doen we voor iedereen die extra ondersteuning nodig heeft op de arbeidsmarkt. En de kennis en expertise die we in de afgelopen 25 jaar hebben opgebouwd, zetten we dus ook heel succesvol in voor reguliere medewerkers. Logisch toch?

Terug naar de kandidaten die we eerder hielpen. De financieel directeur die toch niet helemaal op zijn plek zat. En dreigde uit te vallen. Door verschillende coachsessies heeft hij zijn loopbaan nu weer op de rit. De retailmanager in een tweedespoortraject met wie we nu samen met zijn werkgever kijken naar een passende functie elders. De verkoopmedewerker binnendienst die zijn werk verloor en die we begeleid hebben naar een andere salesfunctie. En de scrummaster ICT die door omstandigheden in de WIA terecht kwam. En inmiddels bij een van de werkgevers uit ons netwerk de weg terugvindt naar werk.

Onze kracht? Een enorm netwerk van werkgevers, een team van deskundige coaches met achtergronden in psychologie, casemanagement en arbeidsdeskundigheid, en een uniek matchingssysteem waarmee we met een druk op de knop online vacatures matchen met jouw persoonlijke functieprofiel. De HR-dame slaakt een zucht van verlichting. Ze vraagt: “Wanneer spreken wij elkaar?”

Meer weten? Neem contact met mij op via 06- 18 30 85 28 . Ik drink graag een virtuele kop koffie met je! Of mail naar gtimmerman@ibn.nl.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.