Is dit nu het nieuwe normaal?

Overig

Bij IBN richten we ons op het toeleiden naar werk en het bieden van passend werk. Dat doen we voor mensen die het zonder onze steun (nog) niet redden op de arbeidsmarkt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben recht op een loopbaan. ‘Iedereen doet mee’ is het nieuwe normaal: dat is onze visie.

Door gastblogger Sandra van Groenestijn

Lees meer

Werkgeluk(t)

Bij IBN gaan rendement behalen en mensen aan passend werk helpen hand in hand. Lopen de zaken niet goed, dan kunnen we onze medewerkers geen werk bieden, zo simpel is het. De wensen van onze klanten zijn daarom heel belangrijk. Als ik hieraan kan voldoen, word ik daar heel blij van. Toch ervaar ik regelmatig een nóg belangrijkere vorm van werkgeluk. Zoals laatst toen een tevreden medewerker zich onverwachts aandiende.

Door Remko van Roosmalen 

Lees meer

Global IBN-goals: zichtbare, tastbare en meetbare impact

Overig

IBN wil haar maatschappelijke impact bewijzen. Het uitgangspunt bij IBN is dat iedereen meedoet, ook mensen met een arbeidsbeperking. Een krachtig uitgangspunt, zeker als je bedenkt dat dit weliswaar een van de zogenoemde global goals van de Verenigde Naties is, maar dat IBN andere global goals heeft omarmd. Waarom? Omdat ze het als heel normaal beschouwt dat in onze moderne maatschappij iedereen participeert. Ze streven andere global goals na, onder meer de global goal over opleiden en ontwikkelen.

Lees meer

DOEGOODS: dubbel goed in het kwadraat!

In mijn vorige blog ‘Dubbel goed met DOEGOODS’ heb ik uitgelegd hoe DOEGOODS ontstaan is, dat het werkgelegenheid biedt aan mensen die extra ondersteuning naar werk nodig hebben en dat de winst van dit IBN-merk wordt besteed aan cursussen voor medewerkers die niet zo goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen. Dubbel goed! Waar ik ook blij van word zijn de reacties van medewerkers, wanneer ze trots zijn op de mooie eindproducten. Door hun werk bij DOEGOODS dragen ze ergens aan bij en dat geeft hen een gevoel van eigenwaarde.

Lees meer

Dubbel goed met DOEGOODS

Overig

Mensen die de wereld op een eenvoudige manier een beetje mooier willen maken, zijn bij DOEGOODS aan het juiste adres. Maar hoe is DOEGOODS ooit ontstaan? En waarom is het zo’n goed idee om voor deze producten te kiezen? In eerste instantie natuurlijk vanwege de leuke pakketten en mooie, kwalitatief hoogwaardige producten. Maar er zit nog veel meer ‘muziek’ in.

Lees meer

Ontmoetingen faciliteren: het werkt!

Vroeger had elk clubje zijn eigen ‘clubhuis’. Scholen, buurthuizen, sportverenigingen, de kinderopvang, elke instelling had een eigen pand. Gemeenten lopen echter tegen het probleem aan van veroudering van maatschappelijk vastgoed. Hierdoor is het idee van de multifunctionele accommodatie (mfa) ontstaan. Ik vind het prachtig om te zien welke voordelen dat allemaal biedt, vooral voor de inclusieve samenleving.

Lees meer

De geschiedenis herhaalt zich: iedereen doet mee!

Begin februari schreef ik een blog met als titel ‘Iedereen doet mee’ is het nieuwe normaal! Tijdens de voorbereiding van een bijeenkomst voor AANtWERK – hét mvo-platform van IBN, Weener XL en WSD – realiseerde ik me echter dat het eigenlijk ‘opnieuw’ normaal is. Hoezo dan? Daarvoor neem ik je mee terug in de tijd.

Lees meer

Wachttijd? Vaak grote onzin!

Overig

Wat vind jij er nou van dat iemand eerst twee jaar ziek moet zijn voordat er ook maar enige actie wordt ondernomen? Het wordt in de wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) zelfs officieel ‘Wachttijd’ genoemd. Uit ervaring weet ik dat je al veel eerder met mensen aan de slag kunt. Hoezo wachttijd? Houd mensen actief en doe aan doordetachering. Het is vaak helemaal niet nodig om ze thuis op de bank te laten zitten.

Door Johan Roeffen

Lees meer

Mens en machine: nog betere maatjes in 2019!

Dik een jaar geleden schreef ik vol enthousiasme mijn blog over robots, dat ze mensen aan werk helpen. Een paar weken eerder hadden we vier robots in gebruik genomen. Mijn vermoeden dat ze werk opleveren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt was juist. We staan nu aan de vooravond van een volgende stap: het toepassen van moderne technologieën. Wat zou het mooi zijn als die het mogelijk gaan maken om mensen op een hoger niveau mee te laten doen in het arbeidsproces!

Lees meer

Een rooskleurig leven door DOEGOODS

In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en rekenen. Dat beperkt hen enorm in het dagelijks leven. De krant of een boek lezen, een maaltijd bereiden volgens een recept of de bijsluiter van een medicijn doornemen lukt niet altijd. Laat staan succesvol aan het werk gaan. Bij IBN bieden we het programma ‘Aanpak laaggeletterdheid’ aan, mede mogelijk gemaakt door DOEGOODS. Het heeft al veel medewerkers geholpen een positieve draai te geven aan hun leven.

Lees meer