Verdomme, het is ons niet gelukt…

Op zoek gaan naar talenten is een prachtige taak die we bij IBN met heel veel plezier en hard werken dagelijks uitvoeren. Als het dan lukt om mensen op een plek te krijgen waar ze trots op kunnen zijn, dan is de voldoening enorm en zijn er alleen maar winnaars. Maar soms lukt het niet, loopt het toch anders en resteert er alleen verdriet en teleurstelling…

 

Mensen kloppen bij IBN aan als het niet lukt om zelfstandig een reguliere baan te vinden of te behouden, en dat heeft natuurlijk zijn redenen. Onze hele organisatie is er echter op gericht deze mensen naar een volwaardige werkplek te begeleiden. Het is prachtig om te zien hoe mensen zich door een andere aanpak verder ontwikkelen, enthousiast worden en tot werk in staat zijn waar ze nooit van durfden dromen. Ze zijn ook bereid daar zelf heel veel energie in te steken, het toch te proberen, zichzelf te overwinnen, ook al duurt het vaak wat langer voordat ze het onder de knie hebben.

 

Als het dan zo goed gaat en je ze zo trots bezig ziet, zou je bijna vergeten dat die afstand tot de arbeidsmarkt er wel is. Dat ondanks de toegewijde begeleiding, juiste aanpak in aansturing en nodige aandacht, duurzame inzetbaarheid niet altijd gegarandeerd is. Een klein voorval kan grote impact hebben…

 

Dan blijkt dat iemand zich uiteindelijk toch niet staande kan houden en de arbeidsrelatie beëindigd moet worden. Alles wat hij of zij met zoveel moeite heeft opgebouwd, is tevergeefs geweest. Dat doet pijn, bij alle betrokkenen.

 

Die mensen – vaak nog jong – waren op weg naar een mooie toekomst, maar vallen helemaal terug. Hun zorgvuldig opgebouwde leventje staat weer helemaal op z’n kop: het is een kaartenhuis gebleken. Vaak lukt het gelukkig wel, maar zo’n ander geval raakt me: Verdomme, denk ik dan… Verdomme, het is ons niet gelukt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.