Iedereen doet het!

Mensen verder laten ontwikkelen, dat is een hele belangrijke taak geworden van onze sociale onderneming. In mijn blog van januari heb ik al toegelicht dat we medewerkers op zo’n manier willen faciliteren dat ze ‘klaargestoomd’ worden voor specifieke beroepen, maar dat we hen niet aan het handje gaan meenemen. Het motto voor 2018 is dan ook: ‘Ga het maar gewoon doen’. We zijn nu een halfjaar verder en wat blijkt: het werkt! De plannen worden opgepakt en iedereen doet het gewoon!!

Ik geef je een paar voorbeelden:

Werkleerlijnen
Een nieuwe werkleerlijn gericht op ‘food & drinks’ is bijna klaar voor de start. Per 1 september gaan we deze lijn inzetten om mensen op te leiden met als doel ze uit te laten stromen naar een volwaardige werkplek bij een cateraar of horecabedrijf. Denk hierbij aan de verschillende vakgerichte functies, zoals assistent kok of serveerster. De leerlijn is op de praktijk gericht en de medewerkers worden gecoacht ‘on the job’.

Werk houden
Om voldoende werk te hebben en houden voor onze medewerkers, is het van belang de juiste contracten af te sluiten met de diverse bedrijven en instellingen. Dat is gelukt: overeenkomsten zijn verlengd, zoals met het Elzendaal College in Boxmeer, het Merlet College in Cuijk, Grave en Mill en het Maasland College in Oss. En we hebben nieuwe contracten mogen ondertekenen, onder andere met Optimus Basisscholen.

Digitaal platform
Ook het nieuwe digitale platform voor onze klanten begint steeds meer vorm te krijgen. Hiermee wordt de formulierenstroom teruggebracht en gedigitaliseerd. Het heeft voor klanten het voordeel dat rapportages direct beschikbaar zijn, dus altijd real time informatie. Als er bijvoorbeeld een kwaliteitsronde gelopen is en de eerste medewerker vult de digitale formulieren in, dan zijn deze met een druk op de knop toegankelijk voor de klant. Al dit soort processen zijn opgenomen in het portaal: dat is ook ‘gewoon doen’. Het betekent voor ons efficiënter werken en het levert onze klanten relevante managementinformatie op.

Doorstroom en uitstroom realiseren
Er zijn nieuwe mensen binnen gekomen, eerste medewerkers zijn objectleider geworden en er zijn al medewerkers uitgestroomd naar prachtige werkplekken: iedereen doet het gewoon en daar word ik heel blij van.

Als jij nou ook nog iets te doen hebt, laat het me dan weten: dan gaan we het gewoon samen doen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.