Regelingen? Ondernemers willen gewoon goede medewerkers!

De loonkostendispensatie is van de baan! Dat is goed nieuws, want er schortte nogal wat aan deze regeling in wording. De medewerkers zouden er op achteruit gaan: hoezo volwaardigheid en participatiemaatschappij? Maar wat mij betreft draait het helemaal niet om regelingen. Het gaat erom dat ondernemers gewoon goede medewerkers nodig hebben.

Groei staat in het bedrijfsleven weer hoog op de agenda. Maar om op een verantwoorde manier te kunnen groeien, heb je wel gekwalificeerde medewerkers nodig. In sommige branches is het echt een remmende factor, zoals bijvoorbeeld in de logistiek. Er zijn gewoonweg geen chauffeurs beschikbaar. Ook in andere branches zie je dit probleem ontstaan.

 

Waardevolle krachten

Wij spelen in op dat gebrek aan goede krachten. Door middel van werkleerlijnen leiden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op voor beroepen waar veel behoefte aan is. Waar het hen om allerlei redenen zelf niet lukte op de arbeidsmarkt, lukt het ons door de jarenlange ervaring die we hebben opgebouwd wel om ze klaar te stomen voor bepaalde functies. Hierdoor kunnen zij een volwaardige bijdrage leveren en waardevol zijn voor het bedrijfsleven.

 

Loyale medewerkers

Behalve dat een ondernemer weer verder kan met zijn ontwikkelingsplannen, hebben deze medewerkers als extra voordeel dat ze ontzettend loyaal zijn. Ze zijn blij met de kans die ze hebben gekregen en hebben een enorme bewijsdrang. Zoals een medewerkster van IBN Productie, die via de Participatiewet bij ons is binnengekomen. Ze gaf aan dat ze meer in haar mars heeft. Bij een bedrijf in de buurt worstelden ze met de invulling van Social Return. Een stageperiode van drie maanden moest uitwijzen of deze mevrouw geschikt is voor de functie van medewerkster catering. Het gaat uitstekend en per 1 november stroomt ze op detacheringsbasis in. Ze zet hiermee een belangrijke stap in haar loopbaan en de ondernemer voldoet aan de Social Return-eisen.

 

Excelleren

Bij gebrek aan goed geschoolde krachten kunnen wij dus meedenken en wellicht een oplossing bieden. Wat ik zie in de praktijk is dat het dan niet meer zo spannend is om welke subsidie het gaat. Een ondernemer wil excelleren, vrijuit kunnen ondernemen. Leveren wij een loyale medewerker die geschoold is ‘on the job’, dan kan daar geen loonkostensubsidie tegenop!

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.