Een rooskleurig leven door DOEGOODS

In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en rekenen. Dat beperkt hen enorm in het dagelijks leven. De krant of een boek lezen, een maaltijd bereiden volgens een recept of de bijsluiter van een medicijn doornemen lukt niet altijd. Laat staan succesvol aan het werk gaan. Bij IBN bieden we het programma ‘Aanpak laaggeletterdheid’ aan, mede mogelijk gemaakt door DOEGOODS. Het heeft al veel medewerkers geholpen een positieve draai te geven aan hun leven.

Winst DOEGOODS naar ‘Aanpak laaggeletterdheid’
Alle producten in het assortiment van DOEGOODS – denk aan handgemaakte cadeaus en diverse thema-pakketten – worden gemaakt, samengesteld of ingepakt door mensen die moeite hebben met het vinden van een reguliere baan: onze medewerkers. Bij IBN moeten we steeds creatiever worden om hen de juiste ondersteuning te kunnen bieden. Daarom is DOEGOODS zo’n geweldig merk. De winst van DOEGOODS gaat namelijk naar ons programma ‘Aanpak laaggeletterdheid’. Hoe MVO wil je een relatiegeschenk hebben?

Dag van de duurzaamheid
Dat MVO geen hype is maar een trend, blijkt wel uit de jubileumeditie van ‘Dag van de duurzaamheid’. Vandaag, 10 oktober, vinden er in het hele land voor de tiende keer activiteiten plaats op het gebied van duurzaamheid. Een voorleesactie over ‘De kracht van nieuwe energie’ door gemeente Amsterdam, een winkelstraat in Almere die bezoekers duurzaam verrast en in een heleboel steden kun je een kijkje nemen in een toekomstgericht huis. Voor ons is het met DOEGOODS bijna iedere dag ‘Dag van de Duurzaamheid’. Ook vandaag hebben we weer afspraken met ondernemers die een kijkje willen nemen in de showroom.

Een nieuwe carrière voor Johan
In de afgelopen jaren meldden al meer dan 500 medewerkers zich aan voor het programma ‘Aanpak laaggeletterdheid’. Een van hen is Johan van Hoorn. Hij leerde zichzelf beter te uiten in spraak en op papier. Doordat hij nu veel beter kan communiceren, lukte het hem om de school van zijn zoon (9) uit te leggen hoe belangrijk het voor hem was om samen buiten de schoolvakanties naar Turkije te reizen. Zijn ernstig zieke vader vierde zijn 75e verjaardag en daar wilde hij zijn zoon graag bij hebben. Het was een bijzondere reis. En Johan pakt nu door: hij wil graag carrière maken in de ICT. Als kind kon hij al programmeren, dus heeft hij zich opgegeven voor een nieuwe werkleerlijn bij IBN. Lees zijn hele verhaal: echt een prachtig voorbeeld van hoe het leven van iemand een positieve wending krijgt door het volgen van het programma ‘Aanpak laaggeletterdheid’.

Doe goed met DOEGOODS
Hier kun jij ook je steentje aan bijdragen. Heel simpel, door relaties te verrassen met een aantrekkelijk pakket of een handgemaakt geschenk. Onze medewerkers hebben hierdoor niet alleen een baan, maar kunnen zichzelf via het programma ook verder ontwikkelen. Door DOEGOODS krijgen ze op allerlei fronten een veel prettiger leven. Hélemaal geweldig, toch?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.