3-2-1, GO!

Waar dit over gaat? Over de veiligheid van data. En nee, ik geloof niet dat jij die in jouw organisatie goed op orde hebt. Of ben jij een van die zeldzame ondernemers die de 3-2-1 backup-regel op alle niveaus heeft doorgevoerd, zodat aan de hoogste veiligheidseisen is voldaan? Een grote kans van niet…

Veiligheid data waarborgen

We horen regelmatig in het nieuws dat er persoons- of bedrijfsgegevens verloren zijn gegaan door problemen op het gebied van ICT. De veiligheid van data is bijna in geen enkele organisatie echt goed gewaarborgd. En dat terwijl het van vitaal belang is voor het bedrijf, de medewerkers en niet te vergeten, de klanten. Om daar verandering in te brengen is een aantal jaren geleden de 3-2-1 backup-regel geïntroduceerd. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar in de praktijk is het heel goed te doen.

Het gaat erom alle belangrijke digitale bestanden op 3 locaties op te slaan:

  • 3 kopieën van alle bestanden die echt belangrijk zijn
  • 2 verschillende opslaglocaties, bijvoorbeeld harde schijf en USB-stick of online backup-dienst
  • 1 offline en offsite backup, met het oog op problemen op de locatie, zoals brandgevaar

Je ziet het, deze regel is eenvoudig toe te passen binnen elke organisatie.

Digitaliseren van bestanden

De 3-2-1 backup-regel is gebaseerd op digitale bestanden. Toch zijn er best nog veel organisaties die privacy- en bedrijfsgevoelige informatie niet gedigitaliseerd hebben, zoals patiënten- en personeelsdossiers of financiële gegevens.

Wil jij de veiligheid van je bedrijfsgegevens laten checken of archieven en dossiers digitaal en veilig opslaan? Ik kijk graag vrijblijvend met je mee hoe dit aan te pakken. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn om volledig aan de 3-2-1 backup-regel te voldoen. Bel (0413-334455) of mail me, dan gaan we er samen voor!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.