Werkgeluk zit in kleine dingen…

Overig

In mijn vorige blog heb ik uitgelegd dat we bij IBN verder gaan dan zorgen voor werk voor iedereen. Dat we streven naar geluk op het werk en dat dit uiteindelijk onze hele regio aantoonbaar gelukkiger maakt. We moeten echter ook gewoon blijven doen: het streven naar werkgeluk zit vaak in kleine dingen.

“Het streven naar geluk mag geen obsessie worden”, een uitspraak van onze Koning in zijn jaarlijkse Kersttoespraak. We hebben de neiging om ons geluk te spiegelen aan andere mensen waarbij alles perfect moet zijn. Maar ook mislukkingen en tegenslagen horen bij het leven, zo bracht hij onder de aandacht.  Dit zette me aan het denken hoe we dat nou eigenlijk bij IBN doen waar we druk zijn met het realiseren van werkgeluk. Is er bij ons ook sprake van een obsessie of weten we het klein te houden?

Tegenslagen horen erbij
In ons streven naar werkgeluk hebben we ons laten inspireren door Leo Bormans, de geluksambassadeur. Hij gaf ons tips die bijdragen tot werkgeluk en heeft in zijn presentatie gewezen op de imperfectie van het leven. Dat de mooie verhalen op social media niet de werkelijkheid weerspiegelen en dat we nu eenmaal niet leven in de Efteling. Iedereen heeft zijn onzekerheden en tekortkomingen, en dat is helemaal prima. Geluk zit met name in verbondenheid met anderen. Oprechte aandacht in goede en slechte tijden. Een schouderklopje of een arm om je heen. Samen dingen delen en een ander vooruit helpen dat zorgt voor geluksmomenten.

Gewoon doen
Behalve het praten over geluk en het meten ervan, zijn we ook gewoon aan het doen. Zo hebben we ook in 2019 weer 120 mensen aan een vaste baan geholpen bij IBN of via één van de werkgevers in ons netwerk. Met nieuwe initiatieven als de Kerstpakketten van Doegoods, het vernieuwde vergadercentrum, een nieuwe kwekerij in Beugen, onze ICT club BIT special en het initiatief arbeidsmobiliteit blijven we actief om ook weer nieuwe uitdagende werksoorten te creëren. We zijn trots op deze ontwikkelingen, die ons ook werkgeluk bezorgen.

Feest!
In 2020 vieren we ons 25-jarig bestaan. Ondanks de ontwikkelingen binnen de Participatiewet organiseren we een groot personeelsfeest, want successen vieren we met elkaar: dat is ook werkgeluk. Onze medewerkers voelen zich erdoor gewaardeerd en het zorgt voor meer verbinding. Waardoor we kunnen blijven doen wat we al 25 jaar doen: met oprechte aandacht en interesse voor elkaar positieve resultaten behalen, voor zowel onze klanten als onze medewerkers. Wij zijn er klaar voor!

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.