Wat een rotbaan!

Als je binnen een sociale onderneming werkt, wordt er veel van je gevraagd. Wie wil er nou een baan waar de lat elke maand hoger ligt en constant kosten bespaard moeten worden? Waar je concurrentiepositie onder druk staat en continu verbeteren noodzakelijk is? En waar flexibiliteit van alle dag is en verloop alleen ontstaat als je daar zelf actie op onderneemt? Wat maakt zo’n baan dan toch zo aantrekkelijk?

De tijd van luxe subsidies bij sociale ondernemingen is echt verleden tijd, dus moet er economisch gezien snel geschakeld worden. Daar komt nog bij dat de eisen van de klant steeds hoger worden. En dat door de nieuwe wetgeving onze medewerkers zoveel mogelijk moeten doorstromen naar plekken waar hun talenten nog beter tot hun recht komen. Proceskennis in combinatie met menskunde: ga er maar aanstaan. Als je het zo bekijkt, is het eigenlijk maar een rotbaan!

Hoe kan het dan dat mensen zo graag bij een sociale onderneming als IBN blijven werken, ook nu de economie aantrekt en er nieuwe kansen ontstaan? Volgens mij heeft dat alles te maken met hun drijfveren. Met hun intrinsieke motivatie om te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als je iets hebt met deze mensen, dan heb je bij IBN een topbaan. Want dan gaat het je niet alleen om het salaris of de bonussen, maar vooral om de voldoening. Het goede gevoel dat je krijgt als je merkt dat een medewerker blij is dat jij er voor hem of haar bent. Die glimlach, dat complimentje en dat letterlijke schouderklopje zijn onbetaalbaar.

Is het zo simpel dan? Als dit is waar je goed in bent en waar je blij van wordt wel, want voldoening is onbetaalbaar. Bonussen zijn geen garantie voor het behouden van medewerkers. De sociale kant is zeker zo belangrijk, of je nou een sociale onderneming bent of niet. Ga je op een goede manier om met medewerkers en heb je oog voor wat ze zoeken in hun werk, dan kun je als werkgever het verschil maken. Daar lopen mensen warm voor en daar kan geen bonus tegenop.

Wil jij dit jaar in plaats van een kerstbonus eens op een andere manier iets betekenen voor je medewerkers? Bel (0413 334455) of mail me dan, ik heb ideeën in overvloed!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.