We hebben een kerstpakket over…

Dat werk voor onze medewerkers veel meer betekent dan alleen geld verdienen, heb ik op deze plek al vaker ter sprake gebracht. Toch wil ik jullie dit verhaal, dat ik hoorde van onze supervisor in Oss, niet onthouden. Het is verdrietig en mooi tegelijk.

Een van onze medewerksters had zich opgegeven voor een cursus ‘Aanpak laaggeletterdheid’. De cursisten hadden de opdracht gekregen een brief te schrijven aan iemand van wie ze meer wilden weten. Ze schreef een brief aan haar leidinggevende, de supervisor in Oss. Tijdens de afsluitende feestavond van de cursus heeft deze medewerkster haar brief voorgelezen op het podium, en hij heeft haar geantwoord.

Onlangs is deze medewerkster ons ontvallen. Ze werd ziek en een paar dagen later was ze overleden, heel plotseling. Het werd ons toen pas duidelijk dat deze vrouw privé heel eenzaam was. Haar financiële problemen hadden haar verwijderd van haar familie. Twee van haar kinderen zag ze nog af en toe, en twee helemaal niet meer. Ook haar overige familie had afstand genomen.

De uitvaart werd verzorgd door de gemeente: niet meer dan 20 gasten, geen koffie met cake, een klein boeketje. Wij als IBN waren ook genodigd en mochten een prachtig bloemstuk aanbieden. De supervisor had het boek ‘Schrijvers aan het woord’ meegenomen, met daarin de publicatie van de brief van deze medewerkster. Hierin spreekt ze haar waardering uit over de manier waarop haar leidinggevende met haar omgaat. Hij schrijft in zijn reactie dat hij respect voor haar heeft omdat ze aan de slag is gegaan met haar mogelijkheden. Tijdens de uitvaart heeft hij de brief overhandigd aan de familie en foto’s laten zien van de medewerkster op het podium. De kinderen en andere familieleden waren helemaal ontdaan: onze moeder, onze zus, op het podium in een zaal vol mensen: dat ze dit had gedaan… Ze waren trots op haar.

Door de cursus ‘Aanpak laaggeletterdheid’ die deze vrouw volgde bij IBN, kwam ze weer in contact met andere mensen. Dankzij deze training begon haar leven weer vorm te krijgen. Dit verhaal maakt nog maar weer eens duidelijk wat de meerwaarde is van werk, en alles daaromheen, voor veel van onze medewerkers. Dingen die voor anderen – ook voor ons als leidinggevenden – zo vanzelfsprekend lijken, zijn voor hen heel bijzonder.

Dat we dit jaar een kerstpakket over hebben omdat het zo tragisch is afgelopen met deze medewerkster, stemt me heel triest. Toch vind ik het mooi om te horen dat haar familie uiteindelijk wel trots op haar was. Het geeft me de energie er ook in het nieuwe jaar weer voor te zorgen dat onze medewerkers het beste uit zichzelf halen, op welke manier dan ook. Ik ben heel dankbaar aan dit mooie werk bij te mogen dragen.

Wim van Wanrooij wvanwanrooij@ibn.nl, telefoon 0413-334455.

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.