Bewegingsbos Maashorst: je kunt de boom in!

Overig

In de Udense bossen ligt aan de Slabroekseweg een trimbaan uit de jaren ’70. Door de nieuwe invulling als natuur- en rustgebied, zijn recreatieve inspanningen hier echter niet meer op z’n plek. Daarom wordt de trimbaan opgeruimd en komt er een modern bewegingsbos aan de rand van de Maashorst. Het bos komt dichter bij Ziekenhuis Bernhoven en meer richting de kern van Uden. Een nieuwe plek waar je vanaf eind april terecht kunt om te sporten.

 

De Maashorst valt onder de investeringsregeling Landschappen van Allure. In het kader hiervan heeft Uden samen met andere gemeenten rondom de Maashorst allerlei initiatieven opgezet om de verbinding met de dorpen en de Maashorst te versterken. Een van de thema’s is gezondheid en bewegen en hier past het nieuwe Bewegingsbos Maashorst perfect bij!

 

Randvoorwaarden geven houvast

Gemeente Uden heeft bij het ontwerp van het bewegingsbos diverse partijen betrokken, zoals recreatieve sporters uit het gebied en sportclubs uit Uden. Ook met de wensen van de omwonenden is rekening gehouden. Aangezien het een bestaand gemengd bos betreft, is gekeken naar de huidige waarden, zoals de historie, de landschappelijke en ecologische waarden, de huidige recreatieve activiteiten en het reliëf. Uit deze analyse is een aantal randvoorwaarden geformuleerd die houvast geven om het nieuwe bewegingsbos vorm te geven, zonder veel afbreuk te doen aan de huidige situatie.

 

Wij gaan aan de slag!

En weet je wat ik nou zo fantastisch vind? Aan dit geweldige inrichtingsplan mogen wij onze bijdrage leveren! Gemeente Uden heeft IBN Facilitair gevraagd het bewegingspad mee aan te leggen, diverse (nieuwe) klim-en klautertoestellen in te passen, de zones rondom de nieuwe toestellen aan te leggen en de nestkasten naar een meer geschikte locatie over te brengen. Daarbij wordt het bestaande parkeerterrein voor auto’s en fietsen aangepakt en geïntegreerd in de natuur.

 

Medewerkers stimuleren om te bewegen

Ik ga ervan uit dat onze medewerkers door hun betrokkenheid bij deze opdracht gestimuleerd worden ook gebruik te gaan maken van dit nieuwe bewegingsbos. Het sluit in ieder geval wel goed aan bij de diverse activiteiten binnen IBN, die medewerkers ondersteunen bij een gezonde levensstijl.

 

Krijg jij eigenlijk al zin om in Bewegingsbos Maashorst te gaan wandelen, fietsen, hardlopen, de toestellen uit te proberen of de (klim)bomen in te gaan? Laat het me weten, dan stuur ik je een bericht zodra wij klaar zijn met onze werkzaamheden. Misschien kunnen we dan samen deze uitdaging aangaan!

 

 

 4,229 total views,  2 views today


4 gedachten over “Bewegingsbos Maashorst: je kunt de boom in!”

 1. Maarten Gielen schreef:

  Ik ben heel benieuwd

 2. Tonnie Smits schreef:

  Onze groenmedewerkers kunnen al flink bewegen voordat het open gaat!

 3. Willem van den Brand schreef:

  Ik ga graag de uitdaging aan, ik laat je weten als het nieuwe bewegingsbos gereed is !

 4. Olga schreef:

  Nou Willem mijn passie is bewegen en ben wekelijks op rond die trimbaan uit de jaren 70 te vinden.
  En een nieuwe bewegingspark spreekt mij wel aan ik hoop dat het ook erg modern innovatief ingericht gaat worden met heeeeel veel uitdaging.
  Kunnen we soms alvast eens testen of het uitdagend genoeg is?
  Laat mij maar weten wanneer er wat te sporten valt.
  gr Olga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.