Over IBN

IBN (Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant) is een van de grootste werkgevers in het noordoosten van Noord-Brabant. IBN biedt kansen aan mensen die het zonder onze steun niet redden op de arbeidsmarkt. Bijna 3.600 gemotiveerde medewerkers hebben een passende baan bij of via IBN. IBN beschikt hiertoe over de bedrijven IBN Arbeidsintegratie, IBN Facilitair, IBN Productie en IBN Kwekerijen. IBN heeft vestigingen in Oss, Uden (centraal kantoor), Cuijk, Veghel, Schaijk en Helmond.

In de markt is IBN succesvol door innovatief en pro-actief ondernemerschap met de IBN-bedrijven Arbeidsintegratie, Facilitair, Productie en Kwekerijen. De bedrijven zijn marktgerichte bedrijven met een bijzondere opdracht: het mogelijk maken dat ook mensen die het op eigen kracht (nog) niet lukt, volwaardig aan het werk kunnen. Geloof hebben in dat wat iemand nog wel kan in plaats van kijken naar dat wat iemand niet meer kan. Dat is het fundament waarop het succes van IBN gebouwd is.

Sociale onderneming

IBN is een sociale onderneming, aangesloten bij Social Enterprise NL. Sociale ondernemingen zijn bedrijven die primair een sociaal doel nastreven met een duurzaam verdienmodel. Ze verdienen geld aan producten en diensten maar herinvesteren hun rendement in hun bedrijf en in de lokale gemeenschap. Ook IBN gelooft in sociaal ondernemen, zet maatschappelijke problemen om in kansen en ziet het streven naar maatschappelijk rendement niet als een bijzaak maar als het kloppend hart van het bedrijf.

IBN Social Return

Social Return is het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is bedoeld voor het regionale bedrijfsleven. Voor ondernemers die hun sociale hart willen laten spreken. Ondernemers die invulling willen geven aan het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), bestaande uit de drie P’s: planet, profit en people. En dan specifiek de ‘p’ van people. Maar het is ook voor ondernemers die hun kansen willen vergroten voor het verkrijgen van orders van overheidsinstanties. IBN biedt vele mogelijkheden voor de invulling van Social Return.

IBN BLOG

Jarenlange ervaring op het gebied van werkgelegenheid, dienstverlening en innovaties maken van dit blog een bron aan informatie. Zo leest u onder meer wat ons bezighoudt als het gaat om Social Enterprises, Social Return en de arbeidsmarkt. Wat zijn ontwikkelingen en waar liggen kansen. Kansen voor ondernemers, werkgevers en gemeenten.

Kijk voor meer informatie ook op www.ibn.nl