Bij Opvius hebben wij toverdrank voor werkgeluk

Overig

Ken je de toverdrank van Asterix en Obelix, die onoverwinnelijk maakt? Bij Opvius hebben wij ook zo’n magische toverdrank! Maar net zoals de druïde Panoramix flink aan de slag moet om van de maretak die hij met zijn gouden snoeimes heeft gesneden de befaamde toverdrank te brouwen, is het essentieel dat werkgevers en werknemers in beweging komen om profijt te hebben van onze unieke mix: een breed dienstenportfolio waarmee wij duurzame oplossingen kunnen bieden voor meer werkgeluk.

Door Paul van den Pol, Algemeen directeur

Ik vond het fantastisch toen Maarten Gielen – algemeen directeur van IBN – voorstelde een samenwerking aan te gaan. Hij wilde IBN Arbeidsmobiliteit laten groeien door het palet van diensten te verbreden. De verbinding van de netwerken van IBN Arbeidsmobiliteit en HR Next level heeft geleid tot een gezamenlijke bv, genaamd Opvius. Want wat wij doen is voor ons heel vanzelfsprekend. We zetten medewerkers in hun kracht en stellen hun werkgeluk centraal, zonder de belangen van de werkgever uit het oog te verliezen.

Van gymleraar naar consultant
Ik ben opgeleid aan de sportacademie en als gymleraar vond ik het destijds een uitdaging om kinderen die gym niet leuk vonden toch te enthousiasmeren. Dat lukte door hen goed te observeren, waar loopt iemand wél warm voor. Per toeval kwam ik terecht in het bedrijfsleven en bleek dat ik deze ervaring heel goed kan inzetten in mijn rol als consultant, manager en later als coach. Waar ik naar op zoek ben, is de intrinsieke motivatie, waarom iemand het werk zo leuk vindt. Door goed te kijken en te observeren weet ik of het (non-verbaal) klopt wat ze zeggen.

Positieve energie halen uit je werk
Langere tijd hetzelfde werk doen past niet bij mij, dat stompt me af. Daarom ben ik altijd op zoek geweest naar nieuwe uitdagingen en is het voor mij normaal zelf de regie te nemen over mijn eigen werkgeluk. Wat ik in de praktijk vaak zie, is dat medewerkers geen stappen ondernemen als ze niet lekker in hun vel zitten op het werk. Ze wijzen vooral naar anderen, de omgeving of de inhoud van de baan. Terwijl het antwoord ligt in henzélf. Ik gun het iedereen om positieve energie te halen uit het werk. Ervaart iemand werkgeluk, dan bevordert dat het enthousiasme en de productiviteit. En het leidt tot minder ziekteverzuim.

Van pijn naar fijn
Werkgever of werknemer, we willen mensen duurzaam helpen en dat betekent dat we een spiegel voorhouden, eerlijk en oprecht. Daarbij deinzen wij er niet voor terug te verwoorden wat onbespreekbaar lijkt. Het is vaak hard aanpoten om werkgeluk te creëren, maar zonder wrijving geen glans. Wij noemen dat ‘van pijn naar fijn’.

Ideaalbeeld
Ons ideaalbeeld is een wereld waarin niemand ziek is en iedereen werkgeluk ervaart. De werkelijkheid is helaas anders: het ziekteverzuim in de bv Nederland neemt toe. Het aantal burn-outs stijgt schrikbarend, bij jongeren en in het bijzonder bij mensen tussen de 25 en 45 jaar. Daarbij komt dat een derde van de werkenden niet gelukkig is in de huidige baan.

Wereld een beetje mooier maken
Met onze toverdrank willen wij de wereld een beetje mooier maken. Dat doen we door mensen die hun werk niet meer (goed) kunnen doen, te helpen een passende werkplek te vinden. Voor dat werkgeluk van anderen komen wij graag ons bed uit, het is onze passie. Dat werpt zijn vruchten af, we hebben al veel mensen kunnen helpen, en daar zijn we trots op.

Opvius: the best of both worlds
HR Next level is vooral gericht op het bedrijfsleven, IBN Arbeidsmobiliteit is juist gespecialiseerd in het sociale domein. Deze twee werelden samen hebben  geleid tot Opvius, een gestroomlijnd team dat een compleet dienstenpakket kan bieden. Het is zo dankbaar om met deze ‘toverdrank’ een brede doelgroep te kunnen bedienen, mensen die vastlopen, die niet gelukkig zijn. Als ik zie dat ze de regie terugpakken en weer verder kunnen met hun werkzame leven, dan word ik daar zó blij van. Dat is echt heel waardevol.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.