De aanhouder wint!

Overig

Door Gerrit Timmerman / Team Arbeidsmobiliteit

In 2019 meldde zich een 50-jarige man bij ons – team Arbeidsmobiliteit van IBN – met de vraag of wij iets voor hem konden betekenen. Hij ontving al geruime tijd een vervolguitkering en had geen perspectief op werk. Zijn werkgever is eigenrisicodrager en herverzekerd voor de WGA. Een financiële vergoeding voor een re-integratietraject via de verzekeraar was niet van toepassing. Een uitdaging voor het team Arbeidsmobiliteit…

Vertrouwen in onze aanpak

We namen het besluit om het traject voor deze man toch uit te voeren. Ik hoor je denken: hoezo dan? Het heeft te maken met geloof in mensen. Daarbij hebben we veel vertrouwen in onze aanpak, die al veel kandidaten vooruit heeft geholpen. Onze methode heeft zich door de tijd heen echt bewezen.

Wie A zegt…

Het werd een zeer intensief traject, er was ook psychische hulp nodig. Met vallen en opstaan kwam deze man steeds een stapje verder. Toch hebben we nooit geaarzeld om door te zetten. Ons motto is niet voor niks ‘Wie A zegt, moet ook B zeggen’. Na vier eerdere pogingen had hij met eigen inbreng een passende plek gevonden. Een geweldig succes!

Een nieuw perspectief

Deze vijfde proefplaatsing is inmiddels omgezet naar een arbeidsovereenkomst. Dit biedt onze kandidaat nieuw perspectief, hij is uit zijn isolement en krijgt weer positieve impulsen. Zoals hij zelf zegt: “Ik zag door de bomen het bos niet meer. Het was in deze tijd erg fijn dat Gerrit er voor mij was. Ik ben heel blij dat ik weer aan het werk ben!” Door deze goede afloop heeft de verzekeraar aangeboden alsnog de helft van de trajectkosten te vergoeden. Echt heel sportief!

Bestaansrecht

Natuurlijk kunnen wij niet bestaan als we voor elk traject maar de helft van de kosten kunnen doorberekenen, zeker niet bij zo’n intensief traject als dit. Toch hebben we het in dit geval gedaan. Met positieve financiële effecten voor de ex-werkgever, de verzekeraar en zeker ook voor de overheid, want onze kandidaat had een toeslag op zijn vervolguitkering.

Positieve sociale effecten

Nog veel belangrijker zijn voor ons de positieve sociale effecten voor de kandidaat. Dit traject is echt een voorbeeld van ‘De aanhouder wint!’, en dat geldt voor zowel de kandidaat als voor het team Arbeidsmobiliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat we steeds meer bekend zullen worden als het 2e spoorbedrijf dat vérder gaat. Dit doen we vanuit de visie dat iedereen talent heeft en er werk is voor iedereen. IBN maakt het waar en daar ben ik natuurlijk heel erg trots op!

Zegt het voort!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.