Voordelen 55+ medewerker

De voordelen van 55+ medewerkers

Overig

Ja, er hangen veel vooroordelen aan het in dienst nemen van een 55+ medewerker. Maar laten we nou eens naar de voordelen kijken van het werken met een 55+-er. Deze medewerkers hebben jarenlange werkervaring en hebben daarmee niet alleen een gedegen opleiding binnen hun vakgebied, maar kunnen hun ervaring ook delen met jongere medewerkers. Daarnaast hebben ze veel levenservaring en zijn zeer loyaal aan een werkgever. Ze hebben een stabiele werkhouding en zijn, in tegenstelling tot het vooroordeel, minder vaak ziek. Daarnaast zijn natuurlijk ook de financiële voordelen mooi meegenomen.

Behalve een mogelijke vergoeding van 50% van de feitelijke loonkosten in de eerste zes maanden van het jaarcontract, is het ook mogelijk om een mobiliteitsbonus via de belastingdienst terug te krijgen. Deze kan oplopen tot € 7000,- per jaar bij een fulltime dienstverband, natuurlijk is dit naar rato van de contracturen. Daarbij zijn 1 tot 3 maanden proefdraaien met behoud van uitkering en een bekostigde korte cursus of opleiding, die voor de functie-uitoefening noodzakelijk is, twee extra mooie mogelijkheden.

Kijken naar mogelijkheden

Vanuit IBN zetten we bij deze medewerkers eerst onze expertise in, zoals we dit al jarenlang doen bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We kijken vooral naar de mogelijkheden van mensen. Door middel van verschillende testen en ondersteuning krijgen we goed zicht op wat ze kunnen en zorgen we dat extra vaardigheden worden ontwikkeld.

Naast het in dienst nemen van een 55+ medewerker blijft het natuurlijk mogelijk om deze ervaren medewerkers flexibel via IBN Arbeidsintegratie binnen je bedrijf te detacheren. De medewerkers zijn zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan, hebben jarenlange ervaring die goed van pas kan komen, worden ondersteund door IBN én met verschillende financiële regelingen. Een mooie kans voor jou al werkgever om binnen je bedrijf na te gaan wat mogelijk is.

Ik kan nog uren doorpraten over oudere medewerkers en waarom ze nog wél meedoen op de arbeidsmarkt. En meer personen delen deze mening. Niet voor niets is er een landelijke campagne gestart ‘Open voor 50+’. Heb jij ook een mening, ervaring of ideeën hierover? Mail me dan! esummeren@ibn.nl

 3,383 total views,  1 views today


2 gedachten over “De voordelen van 55+ medewerkers”

 1. Marjolein Kalter schreef:

  Volgens mij helpt het wanneer mensen in de tweede helft van hun werkzame leven hun ervaring inzetten en geven.
  Alleen sommige ´ervaring´roept irritatie op en werkt contraproductief:
  1. Opa/Oma vertelt: vroeger deden we……….. en daarom moet het nu ook zo
  2. Dat hebben we xx jaar geleden ook geprobeerd en dat werkte niet omdat………
  3. Nu je daarover begint: dat doet me denken aan

  Wanneer een ´oudere´sollicitant wordt afgewezen doordat hij ´overgekwalificeerd´ is, kunnen dergelijke elementen heel goed meespelen.
  Zorg ervoor dat je niet een overijverige evangelist wordt van je ervaring, maar dat degenen die met je aan tafel zitten zich kunnen laven aan je ervaring in laats van dat ze ermee lastig gevallen worden.

  Met een hartelijke groet,
  Marjolein Kalter
  carrière-coach
  ik help hogeropgeleide baanloze veertigplussers om werk te vinden waarvoor ze in de wieg gelegd zijn, door als ondernemer te gaan denken en doen.

 2. Henk Boswinkel schreef:

  De blog van Evert van Summeren is me uit het hart gegrepen.

  Wij komen in organisaties zo vaak tegen dat 55+ medewerkers op 50% van hun capaciteit draaien. Aan de andere kant wordt het steeds lastiger om goede instroom aan de onderkant van de organisatie te krijgen, terwijl de gemiddelde 55-plusser veel flexibeler is door zijn levens- en werkervaring dan een jong iemand die net begint.

  Zeker nu de pensioengerechtigde leeftijd alleen maar opschuift is het noodzaak de capaciteit van de oudere medewerker zo volledig mogelijk te benutten en zijn ervaring over te dragen op het jonge spul. Wat daar in ieder geval voor moet gebeuren is de veerkracht van mensen zo optimaal mogelijk benutten. Goed voor het werk, de 55+ medewerker en de jonge instroom. Welke organisatie zegt daar nou nee tegen?

  Met vriendelijke groet,

  Henk Boswinkel
  Consultant Veerkracht Consultancy
  http://www.veerkrachtconsultancy.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.