Nǐ hǎo China!

Nǐ hǎo China!

Op mijn ontdekkingstocht binnen IBN vallen me prachtige dingen op. Hoe mensen verbonden zijn met hun werk bijvoorbeeld, en hoe tevreden en gelukkig ze zijn met de handelingen die ze soms al jaren uitvoeren. Hoe ze de meest technische hoogstandjes in elkaar zetten, doordat we de processen volledig ontrafelen. Het wordt tijd dat we het bedrijfsleven duidelijk maken hoe aantrekkelijk wij wel niet zijn en assemblagewerkzaamheden uit China terug gaan halen naar Nederland!

Talenten inzetten in het proces

Onze mensen hebben weliswaar aandacht nodig, maar kunnen zich voor meer dan 100% inzetten op een onderdeel van een proces. Ieder is goed in zijn of haar eigen deeltje. In Malden bijvoorbeeld, maken we elektronisch verstelbare schokbrekers, voor het Oostenrijkse WP Suspension. En in Oss zetten we chirurgische pakketten in elkaar voor operaties. Bij dit soort werkzaamheden kunnen we ons echt geen fouten permitteren! Het gaat perfect omdat we meedenken over het productieproces, de materialen en de uitleg aan onze medewerkers. Met zeer uitgebreide werkinstructies bijvoorbeeld, om de handeling duidelijker te maken.

Geen contract zonder contact

Als je dit weet, vraag je je af waarom bedrijven hun assemblagewerk nog in China laten uitvoeren. Wij kunnen bedrijven ontzorgen door het hele proces over te nemen. Onze mogelijkheid te investeren in productieprocessen, machines, gebouwen en mensen is voor veel organisaties heel aantrekkelijk. Daarbij is regionaal zaken doen heel anders: wij zitten om de hoek, je kunt gewoon een bakje koffie komen drinken. Het gaat ons eerder om contactmanagement en werk bieden voor de mensen in de regio. Dat is bij Chinese organisaties wel anders, daar moet je vooral het contract goed dichttimmeren. En de flexibiliteit is ver te zoeken. Tegen ons kun je zeggen: kom op IBN, onze markt verandert, pas het proces even aan. Dat kan door onze kennis van procesinrichting en productengineering in combinatie met de beschikbare faciliteiten.

Reshoring, mede mogelijk gemaakt door IBN: hoe cool zou dat zijn?! En dan tegelijkertijd invulling geven aan de Participatiewet. Assemblagewerkzaamheden terughalen naar Nederland is goed voor (de flexibiliteit van) bedrijven, voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor B.V. Nederland. Kun jij mij uitleggen wat jou dan nog tegenhoudt? Bel (0413-334455) of mail me gerust, ik ben benieuwd naar je argumenten.

 3,985 total views,  1 views today


3 gedachten over “Nǐ hǎo China!”

 1. Gerard Kooimans schreef:

  Er zijn nog veel mensen en bedrijven die denken dat een SW-bedrijf met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt nog steeds het simpele werk doen, zoals wasknijpers en kauwgomballen inpakken.
  Het moet de gemeenschap maar eens duidelijk gemaakt worden dat wij een GEWOON bedrijf zijn, die zich zeker wel kan meten met het reguliere bedrijfsleven. Wij zijn sterk in Assemblagewerkzaamheden en werken met de modernste verpakkingsmachines. Met een grote flexibiliteit kunnen we op verschillende locatie diverse werkzaamheden uitvoeren van klein tot grootte orders.
  Het bovenstaande verhaal sluit prachtig aan op mijn 16 jarige ervaring die ik bij IBN heb opgedaan .
  Het is een bedrijf waar ik erg trots op ben en graag over spreek met andere mensen.
  IBN is altijd in beweging en vooruit strevend om bij de tijd te zijn, en op haar gebied vooral de beste te zijn .

  Gerard Kooimans

 2. Peter Hobbelen schreef:

  een goed en degelijk stuk! Het slaat de spijker op z’n kop….dit is waar meer SW bedrijven zich mee zouden kunnen profileren. Vraag mag ik het stuk met bronvermelding op onze website plaatsen?

  Met vriendelijke groet,

  Peter Hobbelen

 3. Peter Kwinten schreef:

  Onbekend maakt onbemind is een uitspraak die staat als een huis.
  Pebetex is reeds vele jaren leverancier van bedrijfskleding en veiligheidsartikelen binnen de SW-bedrijven. Hierdoor heb ik regelmatig contact met de medewerkers van de bedrijven o.a. IBN. Wat mij altijd opvalt is de grote betrokkenheid van de medewerkers bij het bedrijf en de trots waarmee ze vertellen wat ze elke dag presteren. Ik denk dat veel ondernemers dit “gevoel” ook zouden moeten ervaren. Dit geeft je als ondernemer meteen meer zicht op kansen. Met name op het gebied van Social Return kan hier een flinke slag worden gemaakt. Als handelsbedrijf nemen we diverse diensten af van IBN, o.a schoonmaak en pakketdistributie. Wij zijn hier erg tevreden over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.