Wat hebben jongeren nodig om goed te landen op de arbeidsmarkt? Bezoek het Open Space event!

Overig

Voor de jeugd zijn het geen eenvoudige tijden, ze ervaren de maatschappij als ingewikkeld. Het aantal jongeren dat geen scholing volgt of geen baan heeft, is dan ook flink toegenomen. Maar de jeugd verdient een mooie toekomst en daarom willen wij bij IBN een goede aansluiting krijgen bij hun leefwereld. Op het Open Space event gaan we met jongeren in gesprek en met iedereen die over hun leefwereld kan meepraten. Zo willen we een reëel beeld krijgen van wat zij nodig hebben om goed te landen op de arbeidsmarkt.

Door Linda van de Witte

Aansluiting naar het werkzame leven
Meer dan vroeger is de samenleving voor veel jongeren niet eenvoudig. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, zijn ze onzeker over hun toekomst. Bovendien hebben ze geen goed beeld van bepaalde beroepen, zijn er ontzettend veel studiekeuzes, maken ze hierdoor een verkeerde studiekeuze en haken vervolgens af. Wie heeft er niet een kind, neefje of buurmeisje dat thuis op de bank zit, omdat hij of zij het echt even niet weet? Ze zitten vast en vinden door hun zorgen of belemmeringen geen aansluiting naar het werkzame leven.

IBN als springplank
Bij IBN willen we erachter komen wat de jongeren beweegt, om zo aansluiting te vinden en vervolgens onze ondersteuning hierop aan te passen. Misschien helpt het jongeren om bij IBN verschillende werkplekken uit te proberen, direct salaris te ontvangen en zo te ontdekken wat past. Of via IBN begeleid te worden naar werk bij een andere werkgever, want hier zijn we al jarenlang heel goed in. Hoe dan ook, we willen jongeren op weg helpen: wie ben ik, wat zijn mijn talenten en wat heb ik nodig voor een volgende stap? IBN als springplank naar een passende baan, daar gaan wij voor.

Samen in gesprek tijdens het Open Space event
We willen niet zelf gaan invullen wat helpend is voor jongeren, maar achterhalen wat ze daadwerkelijk nodig hebben om in de juiste baan terecht te komen. Daarom organiseren wij het Open Space event. Na een korte uitleg gaan we op een hele ongedwongen, laagdrempelige manier over diverse onderwerpen in gesprek, een-op-een of in kleine groepjes. Door heel aandachtig te luisteren, willen we relevante kennis vergaren. Met die specifieke kennis willen we onze organisatie zo gaan inrichten dat we een aantrekkelijke werkgever worden voor alle jongeren, met of zonder beperking.

IBN is er voor iedereen
Want wat velen niet weten, is dat IBN er is voor iedereen. Voor medewerkers die altijd een steuntje in de rug nodig blijven houden, maar ook voor mbo’ers en hbo’ers die eventueel ook gebruik willen maken van die springplank. We zijn een dynamische werkgever en hebben een interessante missie: wij gaan voor een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet. Werk je bij IBN, bijvoorbeeld als teamleider of 1e medewerker, dan lever je echt een bijdrage aan de maatschappij.

Kom naar het Open Space event
Behoor jij tot de jongeren en wil je ons graag vertellen wat wij (beter) kunnen doen om een hele aantrekkelijke werkgever te worden? Meld je dan aan voor het Open Space event, je kunt er 50 euro mee verdienen. Maar ook als je werkt met jongeren – bijvoorbeeld als jongerencoach, HR-adviseur, leerwerkcoach, leidinggevende, docent of werkgever – ben je van harte welkom.

Het Open Space event vindt plaats op 13 april van 15.00 tot 22.00 uur bij Meeters, Hockeyweg 5 in Uden. Er staan heerlijke drankjes en gerechtjes voor je klaar. Je kunt je hier aanmelden.

Meer informatie?
Wil je eerst nog wat meer informatie? Ik beantwoord graag al je vragen. Bel (0413 28 22 73) of mail me gerust: lwitte@ibn.nl

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.