Verschillende petten dragen, voor de juiste match!

Bij IBN gaan we niet voor de ‘snelle winst’: een duurzame plaatsing, dat is altijd het doel. Dit betekent volwaardig werk waarbij de medewerker toegevoegde waarde biedt en bijdraagt aan de doelen van een organisatie. Om tot zo’n goeie match te komen draag ik vaak verschillende petten. Het maakt mijn werk heel uniek!

Door Marcel van Ras, accountmanager Participatie

Diverse belangen
In mijn werk heb ik te maken met verschillende partijen: werkgevers, werkzoekenden en opdrachtgevers, zoals gemeenten en het UWV. Daarbij zijn we bij IBN zelf ook werkgever met onze eigen bedrijven. Door de uitdagende belangen van al deze partijen, ervaar ik mijn werk als heel uniek en bijzonder.

Maatschappelijke winst
Welke belangen er ook spelen, we gaan altijd voor maatschappelijke winst, impact en werkgeluk. Zo kunnen we werkgevers helpen met slimme personeelsoplossingen en tegelijkertijd werkzoekenden die extra ondersteuning nodig hebben naar passend werk begeleiden. Met als resultaat dat de werkgever tevreden klanten behoudt en de werkzoekende aan de slag kan en weer meedoet in de maatschappij. Door je in ieders belang te verdiepen, verschillende petten te dragen, kun je deze maatschappelijke impact realiseren. De werkgever staat hierbij het meest centraal, want zonder werk geen arbeidskansen.

Samenwerken en verbinden
Het optimaal samenbrengen van vraag en aanbod bereik je eerder door duurzame samenwerkingsverbanden en het aangaan van partnerships. Zoals we dat bijvoorbeeld doen in het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSP NOB), waarin gemeenten, het UWV en sociale ontwikkelbedrijven zoals IBN hun krachten bundelen. Maar ook Talentvol – een organisatie die werkgevers ondersteunt inclusiever te ondernemen en werknemers helpt bij hun zoektocht – brengt op een innovatieve manier vraag en aanbod bij elkaar. Of het nu gaat om jongeren, 50-plussers, vergunninghouders of mensen met een arbeidsbeperking, we willen iedereen aan passend werk helpen om zo het arbeidspotentieel in de regio optimaal te benutten.

Kansen pakken
Om dit optimaal te kunnen doen, is het investeren in de ontwikkeling van mensen en snel kunnen inspelen op kansen op de arbeidsmarkt heel belangrijk. In samenwerking met werkgevers, het onderwijs en de overheid in Uden en Landerd, hebben we daarom de hybride leeromgeving opgezet. Dit is een unieke samenwerking met als doel bestaande en nieuwe medewerkers te ontwikkelen, te binden en te boeien. Door samen opleidingen op maat te organiseren, op de werkvloer, kun je dit doel heel effectief behalen. Juist in deze tijd gaat het om ontwikkelen, aanpassen en mobiliseren. Zo vragen door de coronacrisis ziekenhuizen om zogeheten ‘runners’, medewerkers die snel materialen kunnen aan- en afvoeren. En onderwijsinstellingen hebben extra surveillanten nodig om de afstand te bewaken onder studenten. Als we dit soort kansen signaleren, spelen we hier op in door mensen zo snel mogelijk klaar te stomen voor de job.

Werkgeluk
Als je vanuit ondernemerschap zo creatief kunt zijn en mensen kunt ondersteunen en verbinden, dan leidt dit geheid tot successen. Wat ik daar misschien wel het mooiste aan vind, is dat het zorgt voor werkgeluk. Voor de werkgever, de werkzoekende en ook voor mij: ik word er elke keer weer heel blij van.

Dus ben jij een werkgever die op zoek is naar slimme personeelsoplossingen en ben je benieuwd welke werkgeversvoordelen er zijn? Of ben jij die werkzoekende die zo snel mogelijk aan de slag wil maar hierbij extra hulp nodig heeft? Weet dan dat ik graag verschillende petten draag om zo voor jou de juiste match te maken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.