Voordelen 55+ medewerker

De voordelen van 55+ medewerkers

Overig

Ja, er hangen veel vooroordelen aan het in dienst nemen van een 55+ medewerker. Maar laten we nou eens naar de voordelen kijken van het werken met een 55+-er. Deze medewerkers hebben jarenlange werkervaring en hebben daarmee niet alleen een gedegen opleiding binnen hun vakgebied, maar kunnen hun ervaring ook delen met jongere medewerkers. Daarnaast hebben ze veel levenservaring en zijn zeer loyaal aan een werkgever. Ze hebben een stabiele werkhouding en zijn, in tegenstelling tot het vooroordeel, minder vaak ziek. Daarnaast zijn natuurlijk ook de financiële voordelen mooi meegenomen.

Behalve een mogelijke vergoeding van 50% van de feitelijke loonkosten in de eerste zes maanden van het jaarcontract, is het ook mogelijk om een mobiliteitsbonus via de belastingdienst terug te krijgen. Deze kan oplopen tot € 7000,- per jaar bij een fulltime dienstverband, natuurlijk is dit naar rato van de contracturen. Daarbij zijn 1 tot 3 maanden proefdraaien met behoud van uitkering en een bekostigde korte cursus of opleiding, die voor de functie-uitoefening noodzakelijk is, twee extra mooie mogelijkheden.

Kijken naar mogelijkheden

Vanuit IBN zetten we bij deze medewerkers eerst onze expertise in, zoals we dit al jarenlang doen bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We kijken vooral naar de mogelijkheden van mensen. Door middel van verschillende testen en ondersteuning krijgen we goed zicht op wat ze kunnen en zorgen we dat extra vaardigheden worden ontwikkeld.

Naast het in dienst nemen van een 55+ medewerker blijft het natuurlijk mogelijk om deze ervaren medewerkers flexibel via IBN Arbeidsintegratie binnen je bedrijf te detacheren. De medewerkers zijn zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan, hebben jarenlange ervaring die goed van pas kan komen, worden ondersteund door IBN én met verschillende financiële regelingen. Een mooie kans voor jou al werkgever om binnen je bedrijf na te gaan wat mogelijk is.

Ik kan nog uren doorpraten over oudere medewerkers en waarom ze nog wél meedoen op de arbeidsmarkt. En meer personen delen deze mening. Niet voor niets is er een landelijke campagne gestart ‘Open voor 50+’. Heb jij ook een mening, ervaring of ideeën hierover? Mail me dan! esummeren@ibn.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.