Integraal werken ontzorgt

Overig

Integraal werken wil zeggen dat al het onderhoud in een wijk, van gevel tot gevel, door een partij wordt verricht. Er komt dus niet een aannemer speciaal voor het gras, een voor de verharding, weer een ander voor het plantsoen en een vierde voor de kolken of bomen. Bij integraal werken worden alle onderhoudswerkzaamheden door slechts een aannemer uitgevoerd, waardoor de klant ook maar een contactpersoon heeft.

Dat maakt het voor de klant beter beheersbaar in tijd én kosten. Binnen een gemeente gebeurt integraal werken op basis van een onderhoudsbestek, meestal een beeldbestek. Zo werken onder meer Uden-Oost en Boekel met integrale beeldbestekken. In de gemeente Oss wordt ermee geëxperimenteerd.

Voordelen
Zwerfvuil opruimen, schoffelen, knippen, verkeersborden schoonmaken, et cetera: de klant heeft voor al deze werkzaamheden slechts een aanspreekpunt. Ook voor de bewoners in de wijk is het veel duidelijker om maar met een contactpersoon van doen te hebben. Als een aannemer de onderhoudswerkzaamheden slimmer kan inplannen, is er bovendien nog een kostenvoordeel te behalen. En door de aanwezigheid van een partij kan snel worden ingespeeld op calamiteiten, zoals laatst in een van de wijken: daar was een zak cement van een wagen gevallen. De bewoners maakten melding en wij konden daar direct op inspringen. Integraal werken is dus efficiënt en ontzorgt de klant.

Filmpje
Bekijk dit filmpje voor meer informatie over het nut van integraal werken.

Zie jij door onlogisch geplande acties in jouw omgeving ook wel wat in integraal werken? Mail me dan even. Misschien kan ik je op weg helpen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.