Wie is jouw ‘accountant’ bij de Participatiewet?

Overig

Het bedrijfsleven heeft uitdagingen genoeg in deze tijden. Hoewel ondernemers over het algemeen pragmatisch ingesteld zijn en van aanpakken weten, zijn er ook altijd van die zaken waar men tegenaan hikt. Voor veel bedrijven met meer dan 25 medewerkers is de Participatiewet daar een voorbeeld van. Zit jij er ook mee in je maag? Dan wil ik je adviseren een specialist in te schakelen. Je gaat met je financiële (vraag)stukken toch ook naar een accountant?

Participatiewet verankeren
De Participatiewet heeft alles te maken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De overheid vindt dat mensen met een beperking ook volwaardig mee moeten kunnen doen en stelt het bedrijfsleven daar medeverantwoordelijk voor. Steeds meer bedrijven beraden zich op ontwikkelen van beleid rondom de Participatiewet, maar weten niet goed hoe dit in te richten. Bovendien vraagt het nogal wat om het echt te verankeren in de organisatie. Ik merk dat door de verschillende vragen vanuit de markt. Kortgeleden ben ik benaderd door een bedrijf op het gebied van toepassing van specialistische technieken. Zij hebben drie bedrijven gevraagd een pitch te geven. In deze pitch mogen we aantonen waarom wij de aangewezen partij zijn die hen van advies kan dienen hoe de Participatiewet, Social Return en MVO in te bedden in het bedrijf, en hoe dat in de praktijk vorm te geven. Winnen we de pitch, dan mogen we ook bij hen aan de slag!

Het wiel niet opnieuw uitvinden
Wat ik nou zo goed vind van deze firma is dat ze het wiel niet opnieuw gaan uitvinden. Waarom zou je heel veel energie steken in zelf beleid uitstippelen, als er deskundigen zijn die deze weg al lang bewandeld hebben en veel meer knowhow hebben dan jij ooit zult krijgen? Nodig specialisten uit die je kunnen ondersteunen, adviseren en daarna de realisatie op zich kunnen nemen. Kijk met wie je een klik hebt en kies voor een partij, zodat je ook maar een contactpersoon hebt; dat scheelt enorm veel tijd. Waarom zou je wel een accountant in de arm nemen, maar niet een specialist op het gebied van de Participatiewet? Maak gebruik van elkaars kennis en kunde, zodat iedereen zich met z’n eigen corebusiness kan bezighouden. Dat is volgens mij waar samenwerken over gaat.

Wil jij weleens weten hoe wij de Participatiewet, Social Return en MVO kunnen verankeren in jouw bedrijfsvoering? Ik ga graag vrijblijvend het gesprek met je aan. Stuur me gerust een e-mail, dan plannen we een afspraak in.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.