Wijs met je ogen dicht het noorden aan

Wijs met je ogen dicht het noorden aan…

Vraag een groepje mensen met ogen dicht het noorden aan te wijzen, en ze wijzen allemaal een andere kant op. Gaan ze daarna op pad, dan komt driekwart niet uit in het noorden. Een metafoor voor veel organisaties waar medewerkers hun stinkende best doen, maar allemaal een andere kant opgaan. Dat kan echter ook anders.

Inspiratiehuis

Om samen dezelfde koers te kunnen varen, hebben wij bij IBN het Inspiratiehuis in het leven geroepen. Tijdens de verschillende sessies worden medewerkers vanuit bepaalde thema’s uitgedaagd na te denken over onze missie, klantwaarden en andere zaken die we belangrijk vinden. Het is een mooi platform voor inspiratie en meer verbinding, ook tussen de medewerkers van de verschillende IBN-bedrijven. Omdat mensen beter weten welke kant we opgaan en waarom we bepaalde keuzes maken, raken ze intrinsiek gemotiveerd en ontstaat er een positieve energie naar buiten toe, en dat voelen klanten.

Creativiteit medewerkers verbluffend

Tijdens de sessies staan we er elke keer weer van te kijken over hoeveel creativiteit medewerkers beschikken en hoe bevlogen ze zijn. Het zou zo zonde zijn om daar geen gebruik van te maken. Door je mensen te betrekken en in kleine groepjes bij elkaar te brengen, krijg je ze gemotiveerd in beweging. Je speelt in op de reactie van onderuit, bottom-up, met als gevolg meer draagvlak breed in de organisatie. Het wordt iets van de mensen zelf, en dat maakt krachtig. Mijn ervaring is dat dat veel beter werkt dan een top-down benadering.

Wil jij eens met mij doorpraten over hoe je medewerkers actief bij de koersbepaling kunt betrekken? Bel of mail me dan gerust. Ik wil onze achtjarige ervaring graag met je delen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.