Ben jij wel slim genoeg?

Ben jij wel slim genoeg?

Overig

Wil je als ondernemer in de nieuwe werkelijkheid overleven, dan moet je zaken slimmer aanpakken en jezelf focussen op je corebusiness. Klinkt logisch, hoor ik je denken. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Mijn devies: zorg ervoor dat specialisten binnen je organisatie niet afgeleid worden door bijzaken en laat ze zoveel mogelijk tijd besteden aan hun expertise.

Assistenten en werkondersteuners

Je ziet het nog heel veel: medewerkers die allerlei taken uitvoeren die niet tot hun specialisme behoren. Koppel je een specialist aan een goedkopere kracht, zoals een assistent of werkondersteuner, dan levert dat onder de streep op. Een voorbeeld: bij de bouw van een huis schakel je een werkondersteuner in die ervoor zorgt dat de bouwplaats opgeruimd blijft. De bouwvakkers kunnen daardoor alle tijd besteden aan hun eigen werk en zijn dus veel effectiever. Op deze manier verdient de werkondersteuner zichzelf terug, of sterker nog, levert zelfs op.

Sociaal ondernemen, zonder risico’s

Kies je voor de ondersteunende werkzaamheden een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan geef je daarmee invulling aan Social Return en de Participatiewet. Ondernemen met een sociaal hart kan bovendien risicoloos als je de medewerker laat detacheren. Daardoor heb je geen werkgeversrisico’s maar wel een loyale, gemotiveerde medewerker. En jij kunt je focussen op de business. Is er op termijn niet voldoende werk, dan is dat niet jouw probleem, want de medewerker staat niet bij jou op de loonlijst.

Neem de processen binnen je organisatie eens goed onder de loep. Misschien kun jij ook slimmer zaken doen en een assistent of werkondersteuner inzetten. Ik kan je helpen om dat op een sociale en risicoloze manier in te vullen. Bel (0413-334455) of mail me gerust als je daar eens verder over wil praten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.