Neem zelf de regie in handen

Bepaal jij, of bepalen zij?

Overig

Bij elke aanbesteding kun je klagen over die lastige Social Return-verplichtingen waar je steeds weer aan moet voldoen. En elke keer weer kun je er met z’n allen heel veel energie insteken en het wiel opnieuw uitvinden. Of je pakt die koe voor eens en altijd bij de horens en zorgt voor een structurele, duurzame oplossing, waarbij je zelf de regie in handen hebt.

Standaardiseren

Buiten de verspilde energie, kost het ook veel geld als Social Return niet is ingebed in de organisatie. Onder meer in de bouw en infra zie ik organisaties hiermee worstelen. Maar er is wel degelijk een oplossing in de vorm van een centrale basis. Waar het om gaat is dat je binnen je bedrijf goed rondkijkt: welke werkzaamheden zou je kunnen standaardiseren, zodat ze door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uitgevoerd kunnen worden.

Social Return vanuit de basis

Je eigen business en behoeften zijn het uitgangspunt. Je centreert het werk waardoor er ‘bulk’ ontstaat en ook de begeleiding efficiënt kan verlopen. Zo creëer je een basis waarmee je de Social Return-verplichtingen al voor een groot deel standaard invult en niet bij elke aanbesteding een compleet nieuwe zoektocht hoeft op te zetten. Zie het als een vertrekpunt van waaruit je op maat gesneden proposities ontwikkeld. Het biedt je bovendien de mogelijkheid de regie weer in eigen hand te nemen; van reactief naar proactief.

Want bepaal jij, of bepalen zij? Bel (0413 334455) of mail me als jij graag zelf weer de touwtjes in handen neemt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.