Keihard geld!

Jobcarving levert geld op. Zo niet, dan moet je er niet aan beginnen. Er zijn echter meer functies die ervoor in aanmerking komen dan je nu misschien denkt. Jobcarving is een typisch voorbeeld van ‘Iedereen winst’: voor de werkgever, de werknemer en voor degene die een afstand heeft tot de arbeidsmarkt.

Neventaken onder de loep

Als je de werkzaamheden van je medewerkers onder de loep neemt, kom je erachter dat iedereen te maken heeft met neventaken. Soms bewust, soms zijn ze erin geslopen, bijvoorbeeld in drukke tijden of tijdens ziekte van een collega. Zo ontdekte ik bij een van mijn klanten dat het hoofd Technische Dienst de werkbussen altijd controleerde en wegbracht naar de garage voor het wisselen van de winter- en zomerbanden. Daar is hij toch veel te duur voor? Nu werkt er iemand van ons. Op de bouw doen we het ook: een werkondersteuner die spullen klaarzet voor de metselaar, een kozijn vasthoudt voor de timmerman en de vloer aanveegt. En neem nou assurantiekantoren: daar zijn heel veel terugkerende werkzaamheden, zoals kopieer- en scanwerk en herinneringsmails. Het is toch jammer als een dure hypotheek- of pensioenadviseur zich daarmee bezighoudt? Waarschijnlijk heeft zo’n adviseur er ook nog een hekel aan, want die is veel liever bezig met zijn eigen specifieke werkzaamheden. Laat je die neventaken door een medewerker van IBN uitvoeren, dan ontstaat er een win-win-winsituatie. De werkgever wordt beloond met meer productiviteit van de specialistische medewerker. De medewerker is van die tijdrovende karweitjes verlost. En voor degene die een afstand heeft tot de arbeidsmarkt is het een goede manier om weer toe te treden tot de arbeidsmarkt. Bovendien brengt jobcarving nog een voordeel met zich mee voor de maatschappij, namelijk iemand minder met een uitkering.

Doorstromen naar reguliere baan

Door de ervaring die ze opdoen en de opleiding die ze genieten, blijven onze medewerkers niet die afstand tot de arbeidsmarkt behouden. Wat ik de meest ideale situatie vind is als ze doorstromen naar een reguliere baan, of dat nou bij hetzelfde bedrijf is of ergens anders. Doorstroom betekent voor steeds meer mensen met een arbeidsbeperking een kans om aan het werk te gaan. En daar doen we het allemaal voor.

Jobcarving heeft wel degelijk een functie, die meer dan eens wordt onderschat. Wat het voor jou kan betekenen? Bel (0413-334455) of mail me gerust, dan brengen we dat samen in kaart.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.