Hoezo aantrekkelijk?

Overig

Je hebt er vast wel over gehoord: mobiliteitsbonussen, no-riskpolissen, loonkostensubsidies… alles wordt uit de kast gehaald om werkgevers te verleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. Maar is het wel allemaal zo aantrekkelijk als wordt geschetst?

In ruil voor alle bonussen en subsidies wordt er een flinke inspanning verwacht van de ondernemer. Begeleiding op de werkvloer, werkplekaanpassingen, loonwaardemetingen, opleidingen… Het motto van de overheid is helder: als jij investeert wordt daar iedereen beter van.

Werkgeversrisico’s

Iedereen? Werkgevers lopen wel degelijk risico’s. De nieuwe medewerker kan ziek worden, met als gevolg een duur re-integratietraject en vervangingskosten. En dan zijn er nog de transitiekosten die ook zwaar kunnen drukken op de balans. Er zijn echter geen snoepjes voor de zure nasmaak waar jij als werkgever dan mee blijft zitten.

Positieve insteek

In gesprek met een ondernemer uit Mill werd het mij ook weer duidelijk geschetst: oplossingen kunnen we zelf op maat maken! Waar een wil is, is een weg denken we in Land van Cuijk gelukkig. En met deze positieve insteek hebben we met elkaar een passende oplossing kunnen vinden voor ondernemer èn werkzoekende. Met een detacheringsconstructie voorkomt de ondernemer een flink stuk van de risico’s en bindt de werknemer zich toch voor langere tijd aan het bedrijf, waardoor kwaliteit en continuïteit geborgd zijn.

Zodat de schoorsteen kan blijven roken, bij werkgever en werknemer. Wel zo gezellig met de aankomende feestdagen in het vooruitzicht!

Bel (0413-334455) of mail me gerust als jij meer wil weten over deze aantrekkelijke constructies.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.