Breed, breder, breedst

Overig

‘Stilstand is achteruitgang.’ En nog zo een: ‘Regeren is vooruitzien.’ Oude wijsheden, denk je misschien. Maar ze zijn actueler dan ooit! Want waarom gaan er zoveel grote, bekende bedrijven – vaak met een jarenlange historie – nu ineens allemaal failliet? Hebben wijlen Imtech, Schoenenreus, EMI en V&D deze wijsheden wellicht met een korreltje zout genomen?

Continu aanpassen
De veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, ook in onze branche. Daarom zetten we ons met man en macht in om vooruit te denken en verder te ontwikkelen, zodat we ons continu kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden. We willen onze missie volbrengen en werk kunnen blijven bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Speelveld verbreden
Om onze kansen te vergroten willen we ons speelveld verbreden door naast mensen vanuit een uitkering ook mensen met een dreigende afstand naar (ander) werk te brengen. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die ontslagen worden vanwege robotisering. Of die zwaar werk verrichten, maar dat niet kunnen blijven doen omdat ze ouder worden. En dan heb je nog een groep die arbeidsongeschikt is verklaard voor een beroep dat al jaren is uitgeoefend. Voor al deze mensen is een andere functie, wellicht bij een ander bedrijf, vaak een goede oplossing. Omdat wij onderdeel uitmaken van een groot bedrijvennetwerk, zelf werkbedrijven runnen waar we mensen een werkplek kunnen bieden en ook nog kundig zijn in het begeleiden van medewerkers in dit soort trajecten, is dit voor ons een hele reële stap. Het is een concept dat ons meer zekerheid biedt voor de toekomst en werkgevers de mogelijkheid biedt veel geld te besparen.

Nog meer winst
Gaandeweg hebben we dit concept nog breder uitgewerkt, om werkgevers de gelegenheid te bieden winst te pakken op meerdere vlakken. Door deze aanpak zullen namelijk minder medewerkers uitvallen en is het mogelijk de premies voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen te verlagen. Er zullen immers minder mensen een beroep doen op deze verzekeringen. Door de samenwerking die we zijn aangegaan met een externe expert op dit gebied, kunnen we dit voordeel voor elk bedrijf in kaart brengen.

Ik vind het superleuk dat ik deze dienstverlening samen met mijn collega en specialist op dit gebied, Johan Roeffen, mag doorontwikkelen. En dat het bij dit concept weer gaat over mensen naar werk brengen, in plaats van het ontlopen van boetes.

Wil jij graag meer weten over voordeel pakken in de breedte? Bel (0413 334455) of mail me dan, ik vertel je er graag alles over.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.