Werkloos, maar niet werkeloos!

Overig

Steeds meer ondernemers maken zich zorgen over de vitaliteit van hun medewerkers. Want de wereld verandert snel, en of je nou wil of niet, je moet meedraaien in die mallemolen. Zaken doen is met name een kwestie van een race tegen de klok binnen een digitale wereld. Persoonlijk contact is schaars.

Zodra je als toegewijde leverancier jouw gehaaste klant dan toevallig tóch spreekt, gaat het al snel alleen nog maar over ROI’s, SLA’s en JIT-delivery. ‘To the point’-contact, om vooral weer snel back in business te zijn. Want de ratrace gaat voort: harder, better, faster, stronger…

Zijn medewerkers eigenlijk wel opgewassen tegen deze verdergaande anonimisering, de 24/7 gewenste bereikbaarheid en de bijbehorende economische transparantie? Voor mij is het in ieder geval duidelijk geworden dat dit heel veel vraagt van mensen. Zowel in vaardigheden als in de mindset. Het is geen kwestie van mee willen, maar van mee moeten. De aansluiting missen betekent letterlijk werkloos raken. Gaan we dan werkeloos toezien tot het zover is?

Wij hebben niet afgewacht, maar onze mensen uitgedaagd mee te denken over hun eigen vitaliteit. Een kleine tijdsinvestering leverde grootse aanknopingspunten op. Het duurzaam inzetbaarheids-onderzoek binnen onze 55+ populatie heeft ons afgelopen zomer veel inzicht gegeven. Zo is duidelijk geworden dat werk-privé balans de nodige aandacht vraagt en medewerkers vooral zoekende zijn naar antwoord op de vraag: ‘Wat als het lijf niet meer wil wat het hoofd bedenkt?’.

Prima uitgangspunten voor verdergaande dialogen. Met elkaar en met onze klanten. Want ook samen met hen kunnen we deze uitdagingen aangaan. Daarmee blijft hun productiviteit op peil, de afnemer tevreden en kunnen ze alle aandacht geven aan wat ze het liefst doen: ondernemen!

Wil jij niet werkeloos toezien hoe je oudere medewerkers misschien wel werkloos raken? Ik kan je een heleboel vertellen over duurzame inzetbaarheid. Neem gerust contact met me op, dan kom ik naar je toe, ‘just in time’!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.