Groei in het kwadraat

Mensen met een arbeidsbeperking meer kansen bieden, dat is in de kern de missie van IBN. We doen dit door het optimaal benutten van talenten van mensen, met renderend werk. Ons motto ‘IBN, de basis voor groei’ doet echter vermoeden dat het meer omvat. En dat is ook zo! Het is veel groter door de continue groei die we nastreven op meerdere vlakken. Dat klinkt mooi, maar groei gaat niet vanzelf.

Door Remko van Roosmalen

Vanaf 2002 ben ik betrokken bij IBN: als student had ik hier al een bijbaantje. Na mijn studie ben ik begonnen als consulent en momenteel werk ik als manager groepsdetachering bij IBN Productie. Wat ik hiermee wil zeggen is dat alles wat IBN te bieden heeft voor mij heel gewoon is. Maar door gesprekken met anderen, onder wie onze klanten, kom ik er steeds meer achter dat het best bijzonder is wat wij hier doen.

Voor groei is wel iets nodig

Bij IBN zorgen we er niet alleen voor dat mensen een kans krijgen in onze maatschappij, we doen er ook nog eens alles aan om ze verder te ontwikkelen om zo hun talenten optimaal te kunnen benutten. Medewerkers laten groeien betekent dat je met ze aan de slag gaat en in hen investeert, zodat ze kunnen doorstromen naar een werkplek waar ze nog beter tot hun recht komen. Dat vinden mensen niet altijd fijn, want als iets onbekend is, is het al snel eng. Soms nemen we onze medewerkers daarom letterlijk op sleeptouw door ze bijvoorbeeld in de auto te zetten en te laten zien dat het ergens anders ook fijn is om te werken. Het belang van de klant en van IBN moet tenslotte ook gediend worden en soms betekent dit voor medewerkers even doorzetten om er zelf uiteindelijk ook beter uit te komen. Voor groei op meerdere vlakken zijn dus wel een flinke investering en een groot doorzettingsvermogen nodig.

Iedereen win(s)t

Groeien is vaak zo moeilijk omdat je moet loslaten wat bekend is. Dat vinden niet alleen onze medewerkers lastig, het is mens eigen. Toch proberen wij medewerkers te laten inzien dat doorstromen iets goeds is en niet bedreigend. Dat het gaat om het ontwikkelen van je talenten en het maximale uit jezelf halen. En zie hier, dit werpt zijn vruchten af: een zevende deel van de medewerkers in mijn team, 25 van de 175, is in 2015 doorgestroomd naar een nieuwe werkplek. Dit succes is het resultaat van een optimale samenwerkingsdriehoek: de klant die ervoor openstaat en durft te investeren in mensen, de medewerker die de soms spannende uitdaging aangaat en IBN die de juiste begeleiding biedt en een werkplek organiseert waar iemands talenten goed tot zijn recht komen. Dit proces van doorstroom is van groot belang voor de ontwikkeling van onze medewerkers, het bedienen van onze klanten en het besparen van kosten voor onze maatschappij; iedereen win(s)t, zoals we dit bij IBN noemen!

Wil jij weleens weten wat groei in het kwadraat voor jouw organisatie kan betekenen? Bel (0413 33 44 55) of mail me dan, ik ga er graag met je over in gesprek.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.