Innovatie is een werkwoord!

Overig

Volgens de Van Dale is de betekenis van innovatie ‘invoering van een nieuwigheid’. Dit klinkt voor mij als iets incidenteels: je voert een nieuwigheid in, als de mogelijkheid zich voordoet. In onze snel veranderende wereld is innovatie echter bittere noodzaak. Als bedrijf ben je constant bezig met verbeteren en vernieuwen. En daar moet je dan ook nog snel beslissingen over kunnen nemen, want wat vandaag geldt kan morgen weer anders zijn.

Innovatie is meer dan incidenteel succes, een uitvinding van een medewerker of een buitenkansje voor het bedrijf. Wil je als organisatie bestaansrecht houden dan is innovatie een werkwoord, iets waar je dagelijks mee bezig bent. Producten en diensten verbeteren, processen effectiever inrichten, nieuwe markten aanboren en samenwerkingen aangaan, ook met collega-bedrijven.

Mensen en werkzaamheden
Bij innoveren richten we ons op zowel de medewerkers als de bijbehorende werkzaamheden. Om onze missie te voltooien hebben we immers werk nodig voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de Participatiewet hebben we bovendien te maken met een toegevoegde groep: mensen die van werk naar werk begeleid worden en voor wie we aanvullende diensten ontwikkelen.

Afwijken van gebaande paden
Zo deden we altijd veel business to business, maar onderzoeken nu ook onze kansen op de business to consumer markt. We hebben niks aan onze productielijnen als ze niet ‘draaien’; door reshoring halen we werk terug uit bijvoorbeeld China. De circulaire economie biedt voor ons nieuwe mogelijkheden in de keten. En we hebben contact met grote externe partijen waarmee we tot slimme, nieuwe concepten komen.

Eigenwijs
Om bestaansrecht te houden moet je soms ook eigenwijs zijn. In tegenstelling tot veel andere sw-bedrijven blijven wij de medewerkers werk bieden in onze eigen werkbedrijven, waar ze zich kunnen ontwikkelen en eventueel door kunnen stromen; ook een vorm van innovatie.

Zie jij innovatie net als ik als een werkwoord? Dan kom ik graag met je in contact. Door slimme verbindingen te maken, komen we samen wellicht tot hele nieuwe (verdien)modellen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.