Pak de tijdgeest, samen welteverstaan!

Overig

Zeven grote organisaties in Veghel zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Door het opzetten van een gezamenlijk dienstencentrum willen ze 555 nieuwe banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een jaar geleden is dit stoere, vooruitstrevende plan ontstaan. Het getuigt wat mij betreft van ondernemerschap, lef, innovatief denken en een warm sociaal hart. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik van dit nieuwe samenwerkingsverband de stuwende kracht mag zijn.

Werk dat tot nu toe werd uitbesteed aan derden – zoals de bedrijfswas, bezorg- en vervoersdiensten en schoonmaak – wordt door de betrokken bedrijven ondergebracht in dit nieuw op te zetten dienstencentrum. Bek, Mars Nederland, Sligro Food Group, Thyssenkrupp, Vanderlande, Vitaal Bedrijvig Veghel en IBN zijn de initiatiefnemers: niet de eerste de beste bedrijven. Het is voor mij een teken dat de wereld aan het veranderen is. Naast de verantwoordelijkheid die eenieder heeft in het kader van de Participatiewet, bemerk ik een grote sociale verantwoordelijkheid voor de eigen medewerkers. Ook voor degenen die, om wat voor reden dan ook, buiten de boot dreigen te vallen.

Door vergrijzing, ziekte of veranderingen in de wetgeving – zoals in de zorg waar medewerkers van niveau 1-2 bepaalde zorgtaken niet meer mogen uitvoeren – kunnen mensen soms hun ‘eigen’ werk niet meer blijven doen. Het nieuwe dienstencentrum levert ook banen op voor deze mensen, die hier tijdelijk dan wel blijvend geplaatst kunnen worden: van baanzekerheid naar werkzekerheid. Naast werk creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gaat deze samenwerking dus ook over andere thematieken. Samen kijken we naar wat er wel kan, in plaats van wat er niet (meer) kan en wat blijkt, er ontstaan hele nieuwe mogelijkheden. Dat het bedrijfsleven deze uitdaging aangaat vind ik prachtig om te zien.

Dit nieuwe denken, deze nieuwe samenwerkingsvorm, samen zo’n grootschalige kans creëren, out of the box: het geeft mij ontzettend veel energie! Het past echt bij deze tijdgeest, bij het nu.

Ben jij helemaal geïnspireerd door dit verhaal en wil jij in jouw regio graag meewerken aan een dergelijk initiatief? Bel (0413-334455) of mail me dan, want ik gun jou ook die enorme boost!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.