Bruce Springsteen en de heteluchtmachine

Overig

Samen met mijn vrouw en een aantal vrienden loop ik richting het Malieveld in het centrum van Den Haag. We verheugen ons op het concert van Bruce Springsteen, een geweldige artiest, die er zekerste weten weer een memorabele avond van gaat maken (en dat deed hij ook!). Terwijl we daar zo lopen heb ik toch wat last van beroepsdeformatie. Het onkruid tiert hier welig tussen de trottoirtegels: zouden ze in Den Haag ook stoeien met het verbod op glyfosaat?

Zoektocht in volle gang
Onkruidbestrijding is voor beheerders van openbare ruimten altijd al een uitdaging geweest. Maar nu gemeenten en bedrijven sinds 1 april geen chemische middelen meer mogen gebruiken, is de zoektocht naar nieuwe oplossingen in volle gang. Bij IBN Facilitair bestrijden we het onkruid al langere tijd op een ecologisch verantwoorde manier. Hier zijn diverse mogelijkheden voor, zoals bijvoorbeeld branden, hete lucht of heet water. En niet te vergeten op tijd vegen, zodat zaden niet kunnen ontkiemen. In onze (integrale) plannen houden wij hier rekening mee, net zoals met schoffelen op het juiste moment. Misschien handig als ik ze dit in Den Haag ook ga uitleggen…

Live-attractie
Wat ik mooi vind om te zien is dat men steeds vaker meedenkt over duurzame technieken waarmee je het onkruid te lijf kunt gaan. Foodbedrijven bijvoorbeeld, investeren flink in onkruidbestrijding op een verantwoorde manier, omdat het past binnen de visie hun producten zo duurzaam mogelijk te vermarkten. Net zoals het samenwerken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En laten die nou heel goed passen bij de nieuwe manier van onkruidbestrijding. Voor deze duurzame techniek zijn echter meer medewerkers nodig. Via de Participatiewet gaan ze bij ons aan de slag en ze blijken erg betrokken. Zo maken ze bijvoorbeeld foto’s van plekken waar de veegmachine niet goed bij kan, zodat we het anders kunnen inrichten. Ze hebben ook veel aanspraak van buurtbewoners die vragen wat ze nou eigenlijk aan het doen zijn met die heteluchtmachines op wegen en trottoirs; onkruidbestrijding wordt een soort live-attractie.

Net zoals het optreden van Bruce Springsteen, een live-attractie van zeldzaam niveau: zelfs op pensioengerechtigde leeftijd nog altijd ‘The Boss’.

Wil jij wel eens verder met me praten over Bruce Springsteen en de heteluchtmachine? Bel (0413 334455) of mail me dan, dan maken we een plan waar ze ook in Den Haag hun voordeel mee kunnen doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.