Van een dubbeltje een kwartje maken

Verbindend is een van de kernwaarden van ons bedrijf, naast volwaardig en ondernemend. Mijn voorgangers hebben lading gegeven aan deze laatste twee kernwaarden, ik wil me graag focussen op verbinden. Ik geloof in synergie, in het effect van de samenwerking dat groter is dan wat de afzonderlijke partijen anders zelf bereikt zouden hebben.

Teamspeler
Toen ik tien jaar geleden bij IBN in dienst kwam, was Peter van der Steen nog algemeen directeur. Hij voerde resultaatsturing in en stelde de wensen van de klant voorop. Ook zijn opvolger Ed de Leeuw kwam uit het bedrijfsleven en was erg ondernemend. Het ondernemerschap heb ik hier dus als vanzelf meegekregen en is verankerd in ons bedrijf. Wat ik hieraan wil toevoegen is verbinden en samenwerken, zowel intern als extern; ik ben altijd al een teamspeler geweest.

Een gezamenlijk doel
Het afgelopen jaar hebben we met de groepsdirectie een gezamenlijk doel geformuleerd. Tijdens onder andere een summer course en ons zogeheten inspiratiehuis is vervolgens met medewerkers gesproken over wie we zijn, wat we doen en waarom we dit doen. En hoe we hier met z’n allen invulling aan kunnen geven, met elkaar samen, alle neuzen dezelfde kant op. Intern de samenwerking opzoeken om er zo voor te zorgen dat medewerkers nog beter op de juiste plek terechtkomen, daar gaan we voor.

Nieuwe samenwerkingsvormen
Ook extern hebben we flink aan de weg getimmerd. We zijn op zoek gegaan naar partners waarmee we een langdurige samenwerking kunnen opbouwen. Hierbij kijken we niet naar het dubbeltje dat we vandaag kunnen verdienen, maar naar het kwartje op de lange termijn. Het heeft geresulteerd in nieuwe samenwerkingsvormen zoals AANtWERK, waar we met collegabedrijven Weener XL en WSD de krachten hebben gebundeld in een MVO-platform. En het nieuwe dienstencentrum – een samenwerking van zeven grote bedrijven in Veghel – dat banen oplevert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook werkzekerheid biedt als baanzekerheid ter discussie staat. We werken samen met sociale diensten, met UWV en zijn aanwezig op werkgeversservicepunten waar bedrijven worden geholpen om sociaal te ondernemen.

Bedrijven en organisaties verbinden, samen een opdracht aangaan: ik geloof erin dat dit oplevert. Het betekent winst voor iedereen.

 

Geloof jij ook in nieuwe samenwerkingsvormen? Dan nodig ik je uit contact met me op te nemen. Want je weet maar nooit tot welke synergiekansen onze verbinding nog kan leiden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.