Europese Kampioenschappen stickers plakken

Jij denkt vast ook dat licht productiewerk heel eenvoudig is. Dat het de simpelste werkzaamheden zijn die er bestaan en dus door iedereen makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Toen ik nog bij IBN Arbeidsintegratie werkte, maakte ik me ook schuldig aan dit soort gedachten. Maar wat zat ik er al die tijd toch gigantisch ver naast! Voor productiewerk zijn juist echte talenten nodig. Topsporters die elke dag een flinke prestatie leveren.
Door Remko van Roosmalen

Afgelopen maanden heb ik wat extra tijd vrijgemaakt om enkele dagdelen mee te lopen in de productie, op diverse werkplekken op mijn afdeling. Dozen vouwen, stapelen en stickeren: er wordt keihard gebuffeld. Ik had de grootste moeite om mee te komen in het werk, als mij dit al lukte. Aan ‘in gedwongen tempo’ stickeren ben ik niet eens begonnen: mijn ‘hulp’ zou alleen maar fors vertragend hebben gewerkt in het soepel lopende proces. Bij het vouwen kreeg ik vooral bemoedigende glimlachjes als mijn getrainde medewerkers mijn gepruts zagen. En toen ik meehielp met het stapelen van ingepakte dozen op een pallet, leek de eerste niet zo zwaar maar de dertigste woog voor mijn gevoel wel 100 kilo. ‘Zweet je nu al?’, kreeg ik onder andere te horen. Dit waren mijn ‘kantoorhanden’ echt niet gewend.

Na twee jaar IBN Productie weet ik ondertussen wel dat er ook voor productiewerk vele vaardigheden en kwaliteiten nodig zijn. Dat medewerkers een grote diversiteit aan (potentiële) taken hebben die alle om andere capaciteiten vragen. Wij zijn daarom constant gefocust op de talenten van onze medewerkers en streven dagelijks naar een optimaal uitgebalanceerde productielijn. Om voor onze klanten de beloofde output en kwaliteit te leveren, hebben we elkaar allemaal hard nodig: het is een echte teamsport. Ik ben trots op onze medewerkers van IBN Productie, die zich iedere dag weer inzetten in het belang van het team, helemaal nu ik het werk aan den lijve heb ondervonden. Ze leveren topprestaties, bij ons in huis of op locatie bij de klant.

Productiewerk mag niet onderschat worden: productiewerk is topsport! Het zou leuk zijn om daar eens een competitie voor op te zetten. Stel je voor, Europese Kampioenschappen stickers plakken of dozen vouwen. Een ding is zeker: ik ga daar niet als winnaar uit de bus komen!

Wil jij weleens kennismaken met de topsportmentaliteit van mijn team? Neem dan contact met me op: misschien kunnen we samen een een-tweetje maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.