Anders denken, anders doen: in 3D

Overig

In mijn blogartikel Pak de tijdgeest, samen welteverstaan!’ heb ik toegelicht wat de plannen zijn van zeven grote organisaties in Veghel, die een bijzondere samenwerking zijn aangegaan. Na het nemen van een aantal hobbels hebben we de knoop doorgehakt: de eerste service vanuit het Dienstencentrum Veghel gaat begin 2017 live. Ik heb er hartstikke veel zin in!

 

De hobbels die genomen moesten worden, hebben vooral te maken met de wetgever die nog altijd geen duidelijkheid geeft over het inkopen van diensten: mogen deze nou wel of niet meegerekend worden in de Quotumwet? De minister zou in de zomer een definitief besluit nemen.

In september hebben we besloten de Quotumwet als uitgangspunt los te laten. Hiermee ontstaan veel meer mogelijkheden met betrekking tot het ontwikkelen van arbeid en wordt bovendien onze doelgroep meteen groter. Naast kandidaten uit de Participatiewet kunnen ook medewerkers instromen voor wie, om welke reden dan ook, boventalligheid dreigt. Hierdoor wordt voorkomen dat mensen een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen.

Dromen, durven, doen: managementgoeroe Ben Tiggelaar heeft er een boek over vol geschreven en vele mensen geïnspireerd. Ook wij hebben deze weg bewandeld: we droomden over het creëren van nieuwe mogelijkheden voor een doelgroep met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben gedurfd hiervoor een samenwerking aan te gaan, en als alles volgens plan verloopt, gaan we het begin 2017 ook echt doen. Het is de bedoeling dat dan de eerste ‘service’ met nieuw gedachtengoed live gaat!

Ik ben heel benieuwd hoe het er in de praktijk precies zal uitzien. We starten kleinschalig met de eerste diensten, groenbeheer en glasbewassing, maar het speelveld blijft in ontwikkeling en het is de bedoeling juist ook nieuwe arbeid te creëren. Het is een dynamisch proces waar veel verschillende partijen bij betrokken zijn. Het gaat erom anders te denken, anders te doen: zaken integraal te benaderen, driedimensionaal. Dat maakt het complex en tijdrovend, maar o zo interessant!

Wil jij ook graag integraal gaan werken; een 3D-bril opzetten voor een extra dimensie? Bel (0413 334455) of mail me dan, ik heb er een heleboel op voorraad.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.