Gelukkig geen #@^&*% kerst!

Overig

Met de kerst in zicht zijn mijn gedachten bij onze nieuwe collega’s. Ondanks of dankzij de Participatiewet hebben we het afgelopen jaar vele mensen begeleid naar passend werk. Deze nieuwe medewerkers, die vaak jaren zonder werk zaten, kunnen hun familie tijdens het kerstdiner vol trots vertellen dat ze een nieuwe baan hebben. Dat vind ik fantastisch! Zij zijn echter niet de enigen naar wie mijn kerstgedachten uitgaan.

Misschien ben jij wel één van die geweldige werkgevers of collega-medewerkers aan wie ik ook moet denken. Want er zijn maar liefst 600 bedrijven in de regio die werk bieden aan onze medewerkers. Van de ruim 300.000 inwoners in de gemeenten die tot ons gebied horen, hebben deze bedrijven gezamenlijk 1.200 medewerkers via IBN Arbeidsintegratie bij hen werken.

Ben jij een van hen, dan weet je als geen ander hoeveel voldoening het geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te kunnen bieden. En dan heb je vast ook ervaren dat bepaalde acties van onze medewerkers je breed laten glimlachen. Zoals mij overkwam bij mijn collega Twan, die ik in het weekend ook weleens tref bij de voetbalclub. Hij stelde me ooit voor als zijn baas, maar ik heb hem toen uitgelegd dat alleen honden een baas hebben. Twan speelt bij het G-team in Schaijk en ze waren ‘team van de week’. Samen met zijn teamgenoten kwam hij de kantine uitgelopen en ik vroeg hem wat er in zijn goodiebag zat. “Pepernoten”, antwoordde hij. Een omstander reageerde: “Let op hoor, hij pikt ze zo in.” Waarop Twan riep: “Hallo, dat doet ie echt niet, want Leonard is mijn collega!”

Net zoals mijn nieuwe collega’s die tijdens het kerstdiner gaan vertellen over hun nieuwe baan, is Twan trots op zijn werk. Hij biedt toegevoegde waarde bij het bedrijf waar hij werkzaam is. Volwaardig werk, waar hij goed in is. Het geeft zijn leven meer glans.

Zou het niet mooi zijn als jij volgend jaar ook onderdeel bent van mijn kerstgedachten? Dat er een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt tijdens het kerstdiner kan vertellen dat hij of zij weer aan het werk is, bij jou?!

Neem gerust contact met me op om daar eens verder over te praten: misschien een goed begin van het nieuwe jaar?

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.