De dag van de Schoonmaker

Nationale Secretaressedag kennen we al: een van oorsprong Amerikaans bedenksel, dat in 1989 in Nederland geïntroduceerd is om stil te staan bij de toegevoegde waarde van deze ‘stille kracht’. Nog zo’n vak dat respect verdient omdat het voor de organisatie een meerwaarde biedt die niet altijd door iedereen wordt opgemerkt, is schoonmaker.

Ook de dag van de schoonmaker is komen overwaaien uit Amerika, uit Los Angeles. Op 15 juni 1990 gingen de schoonmakers daar de straat op om te demonstreren voor betere arbeidsvoorwaarden. Sindsdien wordt ieder jaar op 15 juni deze demonstratie herdacht op de Internationale dag van rechtvaardigheid van de Schoonmaker.

In Nederland vieren we daarom op 15 juni de Dag van de Schoonmaker en creëren we op een feestelijke wijze een podium voor onze schoonmakers. Gewoon, omdat ze het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. De Nederlandse organisatie legt ieder jaar de lat hoger, wat betekent dat ze proberen steeds meer schoonmaakorganisaties zover te krijgen hieraan mee te doen.

Binnen IBN Facilitair Bedrijfsdiensten werken veel collega’s in de schoonmaak die zich elke dag weer voor de volle honderd procent inzetten om het goed te doen voor onze opdrachtgevers. Dat blijft gelukkig niet onopgemerkt: we krijgen van klanten heel veel complimenten over onze bijzondere medewerkers. Ze leveren een sublieme kwaliteit, ondanks het feit dat ze zich meer moeten inspannen om hetzelfde resultaat te bereiken als mensen zonder afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarom verdienen vooral ónze medewerkers het om op de Dag van de Schoonmaker alle aandacht te krijgen. We willen dat nog eens extra kracht bijzetten door hen op deze dag allemaal een leuke gadget te overhandigen. In de regio Uden, Veghel, Landerd valt deze dag samen met de jaarlijkse Zomer BBQ, en daarom hebben we hier ook onze klanten uitgenodigd om hen in de gelegenheid te stellen hun schoonma(a)k(st)er persoonlijk te bedanken.

Ik daag je uit om op donderdag 15 juni ook extra aandacht te hebben voor de schoonmaker die jouw troep altijd opruimt en je waardering hiervoor uit te spreken. Stuur mij een selfie (06-18 30 86 64) met jouw schoonmaker, ook als hij of zij niet werkzaam is bij IBN, en ontvang dezelfde gadget als onze schoonmaakmedewerkers krijgen op de Dag van de Schoonmaker.

Ik ben heel benieuwd of jij deze uitdaging aangaat!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.