2018 wordt het jaar van GEWOON DOEN!

Het is op deze plek al vaker gezegd: door de invoering van de Participatiewet hebben wij een andere rol gekregen. We hebben meer dan ooit de taak mensen verder te laten ontwikkelen. In dit nieuwe jaar 2018 gaan we hier ook uitgebreid op inzetten. Maar dat wil niet zeggen dat wij mensen aan het handje gaan meenemen. ‘Ga het maar gewoon doen’, zal het de komende tijd nog vaak klinken.

Om ervoor te zorgen dat medewerkers het ook gewoon kúnnen gaan doen, werken we bij IBN met uiteenlopende leerlijnen, gericht op de praktijk. Mensen worden in korte tijd klaargestoomd, zodat ze zo snel mogelijk (zelfstandig) aan de slag kunnen. Daarna worden ze op de werkvloer begeleid en gecoacht ‘on the job’. Door onze veranderende rol is hier nog meer aandacht voor gekomen.

Optimaal doorontwikkelen
De randvoorwaarden om ervoor te kunnen zorgen dat wij het beste in onze medewerkers naar boven halen, zijn aangescherpt. Dit heeft als resultaat dat ze zich nog beter doorontwikkelen dan voorheen. Soms gaat dat zo goed dat de loonwaarde van hun werkzaamheden zich met wel 20% positief ontwikkelt. En dat komt goed uit, want nu we de crisis achter ons laten, komt er steeds meer werk op ons af: een hele leuke ontwikkeling! Gezien de krapte die nu al ontstaat op de arbeidsmarkt, kunnen we deze ‘on the job’ geschoolde en getrainde medewerkers dus goed gebruiken.

Werk aan de winkel
De aanscherping binnen onze praktijkgerichte aanpak is een van de initiatieven binnen IBN die erop gericht zijn meer mensen te helpen aan een volwaardige baan. Want dat is waar het allemaal om gaat: om het werk zelf. Leren en doorontwikkelen zijn belangrijk, maar uiteindelijk is er gewoon werk aan de winkel, elke dag weer. Door tijdens het werk bij te sturen en te coachen, kunnen medewerkers groeien op een manier die bij hen past en uiteindelijk wellicht zelfstandig hun eigen geld verdienen. Het is wat mij betreft een prachtig doel voor dit nieuwe jaar.

Dus mijn motto voor 2018 is: GEWOON DOEN! En dan komt de rest vanzelf.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.