DOEGOODS: dubbel goed in het kwadraat!

In mijn vorige blog ‘Dubbel goed met DOEGOODS’ heb ik uitgelegd hoe DOEGOODS ontstaan is, dat het werkgelegenheid biedt aan mensen die extra ondersteuning naar werk nodig hebben en dat de winst van dit IBN-merk wordt besteed aan cursussen voor medewerkers die niet zo goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen. Dubbel goed! Waar ik ook blij van word zijn de reacties van medewerkers, wanneer ze trots zijn op de mooie eindproducten. Door hun werk bij DOEGOODS dragen ze ergens aan bij en dat geeft hen een gevoel van eigenwaarde.

Als medewerkers worden aangenomen bij IBN, zie je vaak dat ze in een korte tijd een heleboel leren. Ze beginnen met het in elkaar zetten van eenvoudige producten, al dan niet aan de hand genomen door de teamleider of collega’s. Doordat er op de werkvloer mappen beschikbaar zijn waarin ze kunnen terugvinden hoe het eindproduct eruit ziet, en de stappen om daar te komen, worden veel vragen ondervangen. Op die manier kunnen ze al heel snel zelfstandig werken, en dat geeft hen een goed gevoel.

Lage drempel
Het werk voor DOEGOODS is heel laagdrempelig. Hierdoor kunnen we veel mensen die hulp nodig hebben bij het vinden van een baan, een opstap bieden naar werk. Door steeds te kijken naar de mogelijkheden, kunnen mensen doorgroeien naar complexere werkzaamheden. Zo zijn er al medewerkers die nu de designlampen van onze klant Graypants assembleren. Mede door het succes van DOEGOODS hebben we kunnen investeren in een nieuwe snijmachine, die de kartonnen onderdelen snijdt. Alle onderdelen zijn genummerd, zodat de volgorde van de werkzaamheden heel duidelijk is. We hebben het hele proces onder de loep genomen en het zo ingericht dat het voor iedereen mogelijk is foutloos te werken. En dat levert succeservaringen op!

Winst naar laaggeletterdheid
De winst die bij DOEGOODS wordt gemaakt, gaat linea recta naar de ontwikkeling van onze medewerkers. Als zij beter kunnen lezen, schrijven of rekenen, kunnen ze bijvoorbeeld de instructies in de map goed begrijpen. Maar ook privé plukken ze er heel veel vruchten van. Dat heeft een positief effect op hun eigenwaarde en daar groeien mensen van.

Dubbel dubbel goed
Naast het goede gevoel dat het hebben van werk onze medewerkers geeft, krijgt hun eigenwaarde door het volgen van de cursussen nog een extra boost. DOEGOODS bevordert dus de eigenwaarde in het kwadraat! Schaf je producten aan van DOEGOODS, dan doe je dubbel goed: je biedt mensen die extra ondersteuning naar werk nodig hebben werkgelegenheid en de winst gaat naar het project laaggeletterdheid. Was de conclusie van mijn vorige blog dat je met DOEGOODS dubbel goed doet, tijdens het schrijven van dit verhaal kwam ik erachter dat dat eigenlijk nog niet genoeg is. Je doet namelijk dubbel goed in het kwadraat. Zo fijn om mensen zoveel kansen te kunnen bieden!

En we hebben nog een heleboel nieuwe plannen op stapel. Volg ons op www.doegoods.nl.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.