Ga jij ze hun leven afpakken?

Die blije gezichten, ik vind het prachtig om te zien. Onze medewerkers zeggen dan wel dat het mooiste moment van de dag het tijdstip is waarop ze naar huis mogen, maar in de praktijk zie ik iets heel anders. Hun werk is hun leven, soms echt letterlijk. Zou jij hen dit leven willen afpakken?

De manier waarop medewerkers hun best doen om mee te denken en ideeën aan te dragen is vaak aandoenlijk. Laatst was er een nieuwe klant op bezoek en tijdens de rondleiding werd ik geroepen: Wim, Wim, kom eens kijken bij het bord, naar mijn verbetervoorstel. Ik vroeg om uitleg en de medewerker liet ons op zijn werkplek zien dat de lampen met een kleiner klemmetje veel makkelijker getest kunnen worden. Door medewerkers te betrekken, komen ze met goede tips, hoe eenvoudig ook. En bieden zo extra toegevoegde waarde. De complimenten die ze hiervoor ontvangen laten hen groeien, in allerlei opzichten.

Het gegeven dat onze medewerkers een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, is vaak ook de reden dat ze sociaal gezien minder of in sommige gevallen zelfs geen aansluiting hebben met hun woonomgeving. De collega’s bij IBN spelen daarom een hele belangrijke rol in hun leven. Ik zie dat ook tijdens recepties, als we bijvoorbeeld een jubileum vieren: meer dan eens bestaan de gasten enkel uit hun collega’s. Dát zijn hun vrienden. Stel, je zegt als gemeente: we gaan niet meer investeren in deze doelgroep, ze hebben een uitkering en daarmee redden ze zich wel. Dan ontneem je ze dus eigenlijk hun leven. Voor mij is dat onbegrijpelijk.

Mee mogen doen in de maatschappij, van betekenis zijn, dat is waar het hier om gaat. Dat gun je toch iedereen? Is dat subsidiegeld dan slecht besteed? Nee, want met de toevoeging van proceskennis en menskunde zijn wij in staat samen met onze medewerkers een renderende sociale onderneming te runnen, die op haar beurt een boost geeft aan de economie in de regio. Dit betekent winst voor iedereen!

Wil jij weleens weten hoe mijn visie op de participatiemaatschappij door mijn werk bij IBN veranderd is? Bel (0413 334455) of mail me dan gerust, ik wil mijn ervaringen graag met je delen.

 5,798 total views,  2 views today


8 gedachten over “Ga jij ze hun leven afpakken?”

 1. Jörgen Veulings schreef:

  klopt precies, en dit geldt ook voor veel medewerkers bij openbare ruimte.
  Groeten Jörgen Veulings PL openbare ruimte

 2. Helemaal met eens, En de mensen doen nog werk die anderen niet willen doen.
  Petje af voor al onze Collega’s.

 3. Patrick van Boekel schreef:

  dik tevreden met mijn werk bij de PostBode,ook al is het winter of herfst. Maar……. en dat is dus niet leuk,ik kan nog maar enkele uurtjes per dag werken,voor de rest Wajong,die Wajong wordt na 1 januari 2018 met 5% gekort,want ik kan nog wat werken,maar…. dat betekent dat ik mijn werk moet doen voor net zoveel verdiensten als iemand die in de bijstand zit,het is in dit land niet eerlijk verdeeld

 4. Alie schreef:

  Daar ben ik het helemaal mee eens die mensen doen hun werk met plezier en willen het ook heel goed doen daar heb ik respect voor.

 5. Maria Megens schreef:

  Ik ben het helemaal eens, en ook ik ben blij te mogen werken( en nog steeds met veel plezier) bij dit fantastisch bedrijf. Toppy voor al mijn collega’s !

 6. Mooi blog. Naar mijn hart verwoord. Blij mijn steentje hieraan bij te mogen dagen bij collega bedrijf WSD!

 7. hermine schaap schreef:

  ben heel blij met mijn werk bij de ibn.
  het is de enigste plaats waar ik nog werken en nog zittend ook.
  er wordt veel rekening gehouden met je handicaps.
  zonder ibn zat ik nog in de bijstand en nu hoef ik mijn handje niet op te houden.
  dat maakt dat ik me een echt mens voel.

  1. Francis Tamara schreef:

   Beste Hermine Schaap

   Fijn om te lezen dat u tevreden ben bij IBN.
   Dit was mijn mama ook, Elisa Moezel.
   Ik denk zelfs dat jullie collega’s zijn geweest.

   Vriendelijke groet
   Francis Tamara (dochter van Elisa)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.