Ineke Walravens

Samenwerken met onze vakmensen: het maakt me trots!

Overig

Al vanaf de start dat ik bij IBN werk, ben ik aangenaam verrast: IBN is een echt productiebedrijf. Daarom ga ik de concurrentie met een gerust hart aan. Onze concurrenten zijn de assemblagebedrijven en co-packers van deze wereld. Hoezo dan? Nou, wij zijn net zo goed!

Door Ineke Walravens, directeur IBN Services a.i.

Een concurrerend eindproduct

Voor onze klanten maakt het niet uit hoe wij tot ons eindproduct komen, als de afgesproken kwaliteit en levertijd maar worden waargemaakt. Het doet er daarom niet toe dat sommige van onze medewerkers misschien wat langzamer werken dan gemiddeld, want hun output is uiteindelijk net zo goed – of misschien nog wel beter – als die van andere bedrijven. Voor onze klanten gaat het om de prijs-kwaliteitverhouding die wij leveren. En die is marktconform.

Uitblinkers

Als ik kijk naar onze medewerkers, dan heb ik veel respect voor hen: het zijn vakmensen. Echte uitblinkers. Iedereen heeft zijn talent, ze hebben alleen hier en daar wat extra begeleiding nodig. Mijn collega’s pakken om en assembleren met een snelheid waar je u tegen zegt. Iedere dag weer leveren ze hetzelfde werk tegen dezelfde kwaliteit. Ik zal je zeggen, ik doe het hen niet na.

Tijdens mijn studententijd heb ik eens geprobeerd om wat bij te verdienen bij de bloemenveiling. Iedere drie seconden moest ik een gerbera op de lopende band leggen. Iedereen in de productielijn had zo’n zelfde taak, met aan het eind als resultaat een gemengd boeket. Je had de boze blikken moeten zien als er een keer iets mis ging. Iedere drie seconden dezelfde handeling: je kon me opvegen aan het einde van de dag. Op de terugweg naar mijn studentenkamer ben ik de supermarkt in gevlucht: ik had ƒ 75,- verdiend maar heb uit frustratie voor ƒ 125,- ‘troostvoer’ gekocht.

Langdurige partnerships

Organisaties als Graypants, VDL, Hero, Kuehne + Nagel en Paardekooper zijn al jarenlang klant bij ons. Zij hebben de kwaliteiten van IBN al lang geleden ontdekt. Automatiseren is heel handig, maar niet alle werkzaamheden zijn door een machine te vervangen. Soms is handwerk nog steeds de beste oplossing. Dat kan variëren van het ompakken van zes naar vier producten in een omdoos tot de complexe assemblage van designlampen en elektrische brommers. Ook bedrijven die een nieuw product op de markt willen brengen maar waarvoor investeren in automatisering nog te vroeg is, weten ons te vinden. We zijn een grote organisatie en kunnen gemakkelijk opschalen als het product blijkt aan te slaan. Juist dat biedt kansen aan ondernemers.

Onze winst

Bij IBN houden we onze medewerkers niet bezig. Nee, we zijn ervoor om ze echt mee te laten doen door ze een concurrerend eindproduct te laten opleveren. Volwaardig werk dus. Daarom ook onze slogan: ‘Dat pakken we met beide handen aan’. De meeste commerciële bedrijven willen aandeelhouders tevreden stellen, bij IBN gebruiken we onze winst om mensen verder te ontwikkelen. Ik ben er dan ook oprecht trots op dat ik met hen mag samenwerken in deze bijzondere, sociale onderneming.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.