Een personal drone is toekomstmuziek, maar de elektrische deelauto is van nu!

Door gastblogger Marko Terpstra

De vierde technologische revolutie, ook wel digitale revolutie genoemd, gaat voor fundamentele veranderingen zorgen en heeft veel invloed op de manier waarop we leven, werken en met elkaar omgaan. We zitten momenteel midden in deze transformatie. Wat betreft mobility zijn er al berichten dat we binnen afzienbare tijd met z’n allen gebruik kunnen maken van de personal drone. Tot die tijd lijkt mij de elektrische auto het beste groene ‘alternatief’. En wil je echt met de tijd mee, dan deel je ‘m gewoon.

Inhakend op de trend ‘van bezit naar gebruik’, de deeleconomie, ontstonden in Nederland diverse initiatieven voor de elektrische deelauto. Ook de gemeente Uden heeft samen met Area Wonen en IBN ingespeeld op deze trend. ‘Uden duurzaam onderweg’ is de naam waaronder in Uden de elektrische auto’s worden gedeeld. 

Duurzaam en gemakkelijk
Deze nieuwe dienst voorziet in een mobiliteitsbehoefte en draagt bij aan een groen imago. Door te delen wordt hetzelfde aantal kilometers afgelegd met minder auto’s, die bovendien geen uitstoot veroorzaken. Je reserveert een elektrische deelauto heel eenvoudig via een app op je smartphone. Binnen 20 seconden kun je op pad. Een autosleutel is niet nodig, de auto wordt geopend via de app. Op deze manier hebben medewerkers altijd de beschikking over een representatieve auto, waar het bedrijf verder geen omkijken naar heeft.  

Elektrische deelauto past bij People-bedrijf 

Het wagenpark van IBN behoort tot mijn verantwoordelijkheid. Het past bij ons als People-bedrijf om ook naar de andere P’s te kijken. Daarom heeft CO₂-neutraal rijden onze volle aandacht en zetten we al enige tijd hybride en elektrische auto’s in. Met de elektrische deelauto gaan we nog een stap verder.

Financieel aantrekkelijk voor bedrijf en medewerker 

Heel veel mensen vinden een beter milieu belangrijk. Echter, als het geld gaat kosten, haken er toch een heleboel af. Het mooie van de elektrische deelauto is dat zowel organisaties als medewerkers er financieel voordeel mee kunnen behalen.  

Voor veel bedrijven is het wagenpark een van de grotere kostenposten en daarbij een van de meest milieubelastende activiteiten. Een elektrische auto laten delen is kostenbesparend. Door de hogere bezettingsgraad van de auto’s en lagere kosten van elektriciteit in vergelijking tot fossiele brandstoffen, zijn de kosten per kilometer lager. Bovendien is geen aanschaf van auto’s meer nodig en vervallen grotendeels de onderhoudskosten. 

Ook voor medewerkers biedt de elektrische deelauto veel voordelen. Zo vervalt de bijtelling en behoren de tijdrovende kilometerregistratie en bijbehorende administratie tot het verleden. Wordt een eigen auto gebruikt voor de zaak, dan kan deze de deur uit, met alle financiële voordelen van dien; kijk alleen al naar de afschrijving van de auto. Heb je privé een auto nodig, dan reserveer je deze met dezelfde app.  

Anders kijken naar mobiliteit en een auto alleen afnemen op het moment dat je ‘m echt nodig hebt, bespaart bedrijven en particulieren veel kosten.

Deel met ons mee 

Ik nodig je graag uit om mee te doen aan dit lokale initiatief. Het is voor veel bedrijven een positieve business case. Daarbij laat je zien dat je voorop loopt in verduurzamen. En wie weet, bouwen we samen zo’n goede relatie op, dat we in de toekomst onze personal drones ook met elkaar delen. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.