Hoe een sociale onderneming een veelbelovende start-up in het zadel helpt

De vervaardiging van nieuwe producten moest steeds goedkoper: de maakindustrie verplaatste zich naar het buitenland. Maar gelukkig is het tij gekeerd en zien jonge ondernemers het voordeel van dicht bij huis produceren, vooral als het gaat om innovatieve producten. Veel kennis is door de jaren heen echter verdwenen. Misschien is dat wel de reden waarom steeds meer start-ups ons weten te vinden.

 

Start-ups zijn heel erg goed in creatieve ideeën, het bedenken van iets nieuws. En in het maken van de eerste prototypes. Ze zijn er ook goed in om het op een fancy manier over de bühne te brengen, gebruikmakend van alle nieuwe social media. Maar het product maken…

 

Specificaties definiëren is een expertise

De details in het maakproces, daar hebben ze graag ondersteuning in. Een concept of prototype ontwikkelen lukt vaak wel, maar hoe neem je het in (serie)productie? Er rijzen veel vragen als het gaat om het assemblageproces. Met welk type gereedschap moet een bepaalde schroef aangedraaid worden voor een optimale veiligheid? Welke keuringen of certificaten zijn vereist? Welke materialen zijn het meest geschikt? En hoe regelen we de logistiek? Specificaties definiëren is misschien saaie materie, niet hip, maar wel broodnodig om een kwalitatief goed product in de markt te zetten. Steeds meer ondernemers ontdekken dat wij hier een uitstekende partner voor zijn. Onze expertise zit ‘m in het goed combineren van proceskennis met menskunde. Hiermee helpen wij veelbelovende start-ups in het zadel en creëren tegelijkertijd werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Electric Dutchman

Neem bijvoorbeeld de firma Specs E-Mobility uit Aarle-Rixtel. Deze jonge ondernemers hebben onder het label Electric Dutchman een elektrische scooter ontwikkeld, een duurzame oplossing voor de binnensteden. Door toepassing van allerlei accessoires kan deze scooter uitgebouwd worden tot een volwaardige bezorger van diverse goederen en pakketten. Specs E-Mobility heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen als een rode draad door de onderneming lopen en houdt de productie graag dicht bij huis, liefst door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Oog voor duurzaamheid, groen produceren, betekent namelijk meer dan alleen de energiekosten laag houden. Dat gaat ook om mensen van wie we hun talenten niet mogen verspillen. Die combinatie van expertise en medewerkers met een arbeidsbeperking is voor ons heel vanzelfsprekend, en gelukkig voor dit nieuwe bedrijf ook.

 

Ben jij een start-up en op zoek naar een duurzame samenwerking met een productiebedrijf waar menskunde optimaal gecombineerd wordt met proceskennis, dan kom ik graag met je in contact. Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.