‘Iedereen doet mee’ is het nieuwe normaal!

In mijn omgeving zie ik steeds meer werkgevers die de meerwaarde ontdekken van het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze kozen voor deze medewerkers vanuit hun sociale hart, om ze een nieuwe kans te bieden. Uit hun reacties merk ik echter dat ze gaandeweg inzien dat juist deze medewerkers heel gedreven, enthousiast en betrokken zijn. En dat is niet zo vreemd, want door die nieuwe kans doen ze weer mee en hebben ze een ander leven gekregen.

Werk hebben is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn mensen die, om wat voor reden dan ook, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Denk aan de buurvrouw die thuis zit met een burn-out, je neef die het op school niet trok en daardoor buiten de boot is gevallen of je broer die na een reorganisatie ander werk moet zoeken maar niet weet waar te beginnen. Al bijna 25 jaar zetten wij ons dagelijks in voor mensen die niet op eigen kracht aan werk kunnen komen, en met succes. Door hun nieuwe loopbaan vinden onze medewerkers en mensen die via IBN elders een baan hebben gevonden, weer een zinvol levensdoel. Want werken geeft je het gevoel dat je ergens aan bijdraagt. En belangrijker nog, dat je erbij hoort. 

Een stap verder

Met de komst van de Participatiewet is onze rol en opdracht in de regio Noordoost-Brabant veranderd. Om als organisatie succesvol te blijven, gaan we vanaf nu een stap verder. We helpen mensen niet alleen meer met het vinden van een passende werkplek, maar ondersteunen hen ook bij hun ontwikkeling en het sturing geven aan hun loopbaan. De doorstroom naar een reguliere werkgever stellen wij hierbij als hoogste doel.

Eén IBN

We hebben onze organisatie aangepast aan deze veranderde rol. Binnen een nieuwe structuur, met een nieuwe uitstraling en vanuit één IBN willen we nog meer mensen helpen om vanuit hun eigen talenten en ambities te bouwen aan een uitdagende loopbaan. Juist daarom vind ik het zo belangrijk dat we samenwerken met bedrijven, instellingen en gemeenten in onze regio. Partijen met elkaar verbinden, daarin zie ik een heleboel kansen. Zodat we samen kunnen bijdragen aan de succesvolle ontwikkeling van mensen en daarmee aan het succes van onze regio. Door te kiezen voor IBN bevorderen we samen een inclusieve samenleving. Ik merk dat steeds meer werkgevers hier warm voor lopen.

Wij staan te popelen om vanuit onze nieuwe organisatie, waarin de ontwikkeling van de mens centraal staat, nieuwe successen te boeken. Samen met alle partijen waarmee we verbonden zijn, samen met jou! Want werken maakt mensen gelukkiger. En gelukkige mensen maken onze samenleving mooier!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.