Expertisecentrum Social Return

Overig

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) draait het om de drie P’s: People, Planet en Profit. Steeds meer bedrijven houden zich ermee bezig. De ene keer vanuit het hart, de andere keer om te voldoen aan allerlei eisen die worden gesteld. Om de P van People in te kunnen vullen, doen steeds meer organisaties een beroep op IBN. Vandaar een ‘spiksplinternieuw’ expertisecentrum, sinds 15 mei actief, om ondernemers te ontzorgen bij de invulling van Social Return.

Het begrip Social Return is bij steeds meer ondernemers bekend, al was het maar vanwege de aankomende Quotumwet. Deze wet ligt in het verlengde van de ambitie van de Participatiewet, het regeerakkoord en het Sociaal akkoord en verplicht hen werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar hoe pak je dat aan?

Altijd een passende invulling

Social Return kan bijvoorbeeld ingevuld worden door een medewerker van IBN te detacheren. Mocht het nodig zijn, dan wordt de werkplek of werkwijze enigszins aangepast. Maar ook op een indirecte manier kan invulling gegeven worden aan Social Return, door bijvoorbeeld diensten bij IBN in te kopen of gebruik te maken van het vergadercentrum. Dat leidt tenslotte ook tot werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hoe werkt dat in de praktijk?

In de praktijk blijkt dat er bij ondernemers veel (praktische) vragen rijzen rondom het thema Social Return. Wat houdt het in? Welke verplichtingen heb ik? Welke begeleiding is er precies nodig? Wordt de invulling van de eis geaccepteerd door mijn opdrachtgever? Omdat er steeds meer van dit soort vragen op ons afkomen, is het idee ontstaan het expertisecentrum op te richten. Vanuit dit centrum kunnen wij ondernemers op een efficiënte en adequate manier ondersteunen, adviseren en begeleiden. En indien gewenst een bemiddelende rol vervullen naar de opdrachtgever toe. Ook een Social Return-verklaring behoort tot de mogelijkheden.

Eén aanspreekpunt

Ondernemers zijn zoekende; het Expertisecentrum Social Return wijst hen de weg. Eén aanspreekpunt voor alle vragen over Social Return, en meteen de juiste doorverwijzing naar het IBN-bedrijf dat de passende oplossing kan bieden. Ondernemers worden ontzorgd en er ontstaan nieuwe kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: een echte win-winsituatie!

Heb jij vragen over Social Return? Of over de manier waarop je Social Return kunt invullen? Aarzel dan niet en mail me: ik ben je graag van dienst!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.