Samenwerken

Samenwerken is brengen en halen

Ik weet het, iedereen heeft het tegenwoordig over samenwerken. Wat ik daar onder versta is dat je moet doen waar je goed in bent. En gebruik maken van elkaars krachten. Als je het hebt over MVO dan hoort samenwerken daar ook bij. Voornamelijk met bedrijven in je eigen regio. Het is sowieso goed om jezelf krachtiger te presenteren in je werkgebied, om zo je organisatie professioneel op de kaart te zetten.

Met partijen in de buurt zijn de lijnen korter, je weet elkaar sneller te vinden en dat is bevorderlijk voor het eindresultaat. Mijn werkgebied is Oss, een industriestad met verschillende disciplines. Daar is sinds kort een logistiek platform actief. Ze gunnen elkaar het werk, maar dat kan alleen als je elkaar goed kent.

Mensen of bedrijven verbinden

Sinds 2,5 jaar werk ik als jobfinder en ben daarom actief in verschillende netwerken. Voorheen maakte ik als consulent ook gebruik van netwerken, maar het is nu toch anders. Ik probeer samen te werken met bedrijven in de zin van verbinden; daar krijg ik energie van. Soms breng je bedrijven of mensen met elkaar in contact waar je zelf geen baat bij hebt. Als die verbinding succesvol blijkt te zijn, word ik daar toch blij van. Samenwerken betekent zo nu en dan ook alleen brengen.

Regionaal Ondernemersloket

Vanuit een van de ondernemersverenigingen waar ik lid van ben, worden momenteel powergroepen samengesteld. Ik zit in een groep met ondernemers die het MKB willen ontzorgen op het gebied van verzuim. We willen daarvoor een Regionaal Ondernemersloket (link naar website ROL) opzetten. Ons doel is om vanuit de basis een stuk preventie te bieden. Daarom zijn ook een medifit en sportschool met fysiotherapeut betrokken. Als medewerkers sporten, herstellen ze eerder. IBN Arbeidsintegratie zoekt met de werkgever naar een oplossing als het gaat om een zieke of niet-functionerende medewerker. Ook een arbeidsdeskundige en een assurantiekantoor behoren tot het loket. Ontzorgen en schadelastbeperking, daar maakt het Regionaal Ondernemersloket zich hard voor.

Functiecreatie in Food & Feed

Samen resultaat neerzetten geeft een heel goed gevoel. Zo hebben we vanuit IBN met de participanten van Food & Feed en Locus  een pilotproject gedaan: ‘Functiecreatie in Food & Feed’. Ook het ROC in Veghel was daarbij betrokken. We hebben er met z’n allen, ook de twaalf medewerkers, extra energie in gestopt om er een succes van te maken. Als dat dan lukt, ontstaat er een verbinding die heel sterk is; je kunt bijna blindelings op elkaar vertrouwen. Dat zijn hele waardevolle contacten. Laatst kreeg ik de vraag van de klant wanneer we samen weer zoiets gaan opzetten: een extra bevestiging.

Bekijk dit filmpje maar eens:

En vertel me dan wat jij vindt van deze samenwerking: ckersten@ibn.nl. Ik hoor graag van je!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.