Mensen in beweging krijgen

In beweging blijven

In mijn vorige blogartikel heb ik verteld over de 3 V’s die kenmerkend zijn voor mijn persoonlijke stijl van leidinggeven. Een organisatie sturen gaat echter verder dan dat. De samenleving verandert en in het kader van de participatiewet komt er veel op ons af. Dat betekent dat wij als organisatie in beweging moeten blijven: anticiperen en adequaat reageren.

Eén stap terug, twee vooruit

Soms is het nodig één stap terug te doen om er vervolgens twee vooruit te kunnen zetten. Met die stap terug bedoel ik dat we als IBN voor onszelf duidelijk moeten krijgen waarom we hier op aarde zijn: helder maken waar we voor staan en waar we naartoe willen. Als we dat van elkaar weten, kunnen onze betrokken medewerkers vanuit vertrouwen ook echt verantwoordelijkheid nemen, ieder in zijn of haar eigen rol. Wat ons verbindt is het gezamenlijk realiseren van onze missie: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol naar betaald werk brengen.

Mensen in beweging zetten

Wat ik zie als mijn rol: intern meer duidelijkheid geven, waardoor mensen geïnspireerd raken en in beweging komen. In beweging komen gaat makkelijker als medewerkers weten waar we naartoe gaan en vervolgens de ruimte krijgen om dingen te doen. Ik ben ervan overtuigd dat dat zijn uitstraling heeft naar buiten toe, waardoor we andere partijen aantrekken die in verbinding willen komen.

MVO vanuit het hart

Ik zie in de regio genoeg organisaties die vanuit het hart iets hebben met MVO. Samenwerken met die partijen betekent elkaar versterken. Wij zijn goed in het People-aspect van de drie P’s, iemand anders kan ons veel leren over het milieu, de P van Planet. De P van Profit volgt dan vanzelf. Op deze manier ontstaan duurzame relaties met organisaties die met geïnspireerd leiderschap ergens voor willen gaan: dat is wat bij ons past.

Ben jij zo’n leider die maatschappelijk verantwoord onderneemt vanuit het hart? Kom dan in beweging: mgielen@ibn.nl. Ik zie uit naar je bericht!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.