Social Return als aanbestedingseis

Overig

In mijn blogartikel van 4 juni jl. over het Expertisecentrum Social Return, heb ik al gesproken over het feit dat steeds meer organisaties op zoek zijn naar een invulling van Social Return. Dat komt onder andere doordat ondernemers steeds meer verplicht worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Deze eis wordt veelal via aanbestedingen opgelegd.

Social Return kan ook indirect
Vooral aanbestedingen door overheidsinstanties bevatten de eis Social Return toe te passen. Zoals bijvoorbeeld gemeente Boekel, die dat verplicht heeft gesteld voor alle ondernemers met wie zij samenwerkt. Sommige bedrijven hebben daar nog nooit over nagedacht en hebben al dankbaar gebruik gemaakt van het Expertisecentrum. Ze kunnen er terecht voor ondersteuning, advies, en begeleiding. En indien gewenst kan het Expertisecentrum ook bemiddelen tussen de ondernemer en diens opdrachtgever. Kan Social Return niet op een directe manier worden ingevuld, dan zijn er ook indirecte mogelijkheden; we merken dat dat nog onbekend is bij velen.

Een praktijkvoorbeeld
Ook het MVO-beleid van Brakel in Uden is mede ingegeven door de eisen die hun klanten tegenwoordig stellen aan partijen waarmee ze samenwerken. Een onderdeel daarvan is Social Return. Lees hier meer over hun ervaringen.

Ben jij ook geconfronteerd met Social Return-eisen, maar weet je niet zo goed hoe je hieraan kunt voldoen? Mail me dan gerust: misschien kan ik je wegwijs maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.