Expertise delen: de Participatiewet biedt ook kansen

Op 1 januari 2015 treedt de nieuwe Participatiewet in werking. Het doel van deze nieuwe wet is meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. In het sociaal akkoord is afgesproken om voor 2026 125.000 extra arbeidsplaatsen te creëren. Ik merk in de praktijk dat veel ondernemers opzien tegen de nieuwe wet- en regelgeving.

Bij IBN begrijpen we dat er veel op ondernemers afkomt. En dat ze daar niet altijd een positief gevoel over hebben. Berichten over boetes en quotumregelingen maken het moeilijk reikhalzend naar de nieuwe Participatiewet uit te kijken. Toch zijn er veel meer kansen en mogelijkheden dan menig ondernemer wellicht denkt.

Kennis delen
Anticiperen is een van de krachten van onze organisatie. De nieuwe Participatiewet zit er al jaren aan te komen, dus zijn wij vroegtijdig gestart met het in kaart brengen van de consequenties. Ondertussen zijn wij goed op de hoogte en helemaal klaar voor de toekomst. De kennis die we hebben opgedaan willen we graag delen met ondernemers die het op dit moment nog niet zo zien zitten.

Van moeten naar willen
Ik kan best stellen dat we door de tijd heen een expert zijn geworden op dit gebied. Als ondernemers te weten komen wat wij nu weten, trekken ze waarschijnlijk de conclusie dat de Participatiewet ook kansen en mogelijkheden biedt, als je het maar goed aanpakt. Het zou mij voldoening geven eventuele angsten of weerstanden weg te kunnen nemen, om zo ondernemers het gevoel te geven dat ze eigenlijk best graag willen meewerken aan het creëren van arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat het niet meer voelt als ‘moeten’, maar als ‘willen’.

Informatiebijeenkomsten
Door de regio Noordoost Brabant Werkt is in samenwerking met onder meer BZW, IBN en collega-bedrijven WSD en WeenerXL, een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten, die in november plaatsvinden, wordt uiteengezet wat de nieuwe Participatiewet betekent voor ondernemers. Ook worden vragen beantwoord over de regelgeving, voordelen, eventuele subsidies en de invulling van vacatures. Ik zie er echt naar uit om tijdens deze dagen ondernemers te ontmoeten en onze expertise te delen.

Samen kansen onderzoeken
Ben je niet in de gelegenheid een van de bijeenkomsten te bezoeken? Dan ben ik graag bereid in een persoonlijk gesprek samen de mogelijkheden en kansen te onderzoeken. Mail me gerust, dan maken we een afspraak!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.