Samenwerken

Hoe flexibel wil jij bewegen in de toekomst?

Overig

In het Sociaal Akkoord is met het Nederlandse bedrijfsleven afgesproken om voor 2026 125.000 arbeidsplaatsen te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als echter eind 2015 minder dan 6.000 arbeidsplaatsen zijn ingevuld, treedt de Quotumwet in werking. Dat willen we natuurlijk liever niet, dus zoeken we met elkaar naar zoveel mogelijk creatieve oplossingen. Het Mixed People Concept is daar een voorbeeld van.

Flexibiliteit loont
Gaat de Quotumwet van kracht, dan lopen ondernemers het risico per niet ingevulde arbeidsplaats een heffing van € 5.000,- per jaar opgelegd te krijgen. Het aantal in te vullen arbeidsplaatsen hangt af van de omvang van de organisatie. Hierin schuilt echter ook een mooie kans. Flexibele arbeid telt namelijk niet mee voor de bepaling van de omvang van uw organisatie. Daarentegen worden flexibele krachten met een arbeidsbeperking wel meegerekend voor het aantal ingevulde arbeidsplaatsen. Flexibiliteit loont dus in dit geval.

Mixed People Concept
Daarom hebben wij de handen ineen geslagen met Tence Inzetbureau. Ook bij Tence staat de mens centraal en gaan ze tot het uiterste om een passende werkplek te vinden voor de flexcollega’s, dus die klik was er meteen. Samen bieden we de gecombineerde inzet van gesubsidieerde en reguliere krachten: het Mixed People Concept. Daarbij kunnen medewerkers ook als groep worden ingezet, inclusief leiding en toezicht op het werk, zodat zo’n groep zelfstandig aan de slag kan. Maatwerk is het uitgangspunt, waardoor de oplossingen zeer uiteenlopen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bijvoorbeeld ook zelfstandig worden ingezet. Door een goede analyse van de organisatie zijn er vaak meer mogelijkheden dan van tevoren gedacht.

Gericht op de toekomst
Van organisaties wordt steeds meer verwacht dat ze anticiperen en snel reageren op de ontwikkelingen in de markt. Met een flexibele schil aan beschikbare en gemotiveerde krachten sta je sterker. Het Mixed People Concept biedt daarbij de mogelijkheid maatschappelijk verantwoord te ondernemen en invulling te geven aan de Participatiewet. Het is een voorbeeld van creatief denken, volgens mij de enige manier om de toekomst tegemoet te treden.

Heb jij de behoefte flexibeler te kunnen bewegen? Mail me dan gerust. Misschien kan ik je op weg helpen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.